Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Upriličena promocija knjige “Vodič kroz Tursku”

vodic kroz tursku 1U Klubu knjige u Visokom večeras je upriličena je promocija knjige “Vaš vodič kroz Tursku” autora Adisa Tanovića i koautorice Lejle Tanović.

Ovaj svojevrsni turistički vodič olakšava korištenje gradskog prijevoza, što je uglavnom veliki problem turistima koji dolaze u Tursku. Osim gradskog prijevoza, vodič pokazuje optimalne pješačke zone do pojedinih kulturno-historijskih znamenitosti, kao i ulice ili dijelove grada koje bi bile interesantne za posjetiti. Knjiga detaljno opisuje najljepše predjele Republike Turske, upotpunjene vrhunskim fotografijama, te stručnim tekstovima o arhitekturi i historiji.

Adis Tanović, autor knjiga „Kako putovati Evropom” i „Vaš vodič kroz Tursku“, mnogo je putovao po svijetu, a cilj mu je bio uvijek isti: saznati sve o gradu koji posjeti i sve to zabilježiti fotoaparatom i riječima. Nakon više od 15 godina putovanja i obilaska preko 200 gradova, odlučio se pokrenuti ovaj projekat, kako bi Vam Vaše putovanje učinio interesantnijim, dinamičnijim i omogućio Vam da Vaše slobodno vrijeme iskoristite na najbolji mogući način.

Između ostalih ova promocija je privukla i veliki broj politički angažovanih Visočana pa su tako istoj prisustvovali Muhamed Husić, Sead Mušinbegović (SDP), Kemal Mušinbegović, Sead Kurtagić, Dario Pekić (SBB), Vernes Islamović (SDA), Emir Dizdar i Robert Pleše (Naša Stranka).

Prepune prostorije Kluba knjige govore o uspješnoj organizaciji ove promocije i nadamo se da ćemo uskoro imati priliku da prisustvujemo sličnim događajima.vodic kroz tursku 2vodic kroz tursku 3vodic kroz tursku 4vodic kroz tursku 5

Proudly powered by WordPress