Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Danas u Visokom održan projekt: “Reci slobodno!”

Reci slobodno - Confero visoko.co.ba

Danas je na visočkim ulicama sprovedena jedna zanimljiva akcija, simboličnog naziva: “Reci slobodno!”, koju je organizovalo visočko Udruženje ljubitelja scenskih umjetnosti “Confero”, pod pokroviteljstvom organizacije SHL. Ovaj projekt se održava u cijelom gradu u periodu od 10:00 – 15:00 sati, a priliku da učestvuju imaju svi građani koji žele da iskažu svoj govor, odnosno, oni koji smatraju slobodu govora jednim od osnovnih ljudskih prava.

Za naš portal predstavnik Confera, Adem Bajtarević, kazao je kako je ovo jedan u nizu projekata ovog udruženja koji za cilj ima promovisanje slobodnih i pravih vrijednosti jedne ljudske zajednice, što je u ovom slučaju sloboda govora. Projekt je podijeljen u tri sfere svog razvijanja, što je podjela 1000 balona sa pozitivnim porukama za građane Visoko, slobodna govornica na kojoj su prolaznici mogli poručiti poneku šalu ili nešto pozitivno svim svojim sugrađanima i stolovi prijateljstva koji su postavljeni u cijelom gradu i za kojima su ljudi mogli upoznati nekog prolaznika, što svim građanima daje priliku da budu slobodni u svom ophođenju i govoru prema drugima, prema svojim sugrađanima. Također, posebno se želimo zahvaliti organizaciji SHL koja je pomogla ovaj projekt i koja je prepoznala ovaj mladalački aktivizam, a zahvalili bismo se i svim našim prijateljima i volonterima, kojih je bilo 70, i koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta.

Na kraju, Bajtarević je dodao, kako su iz Confera veoma zadovoljni razvojem ovog projekta i kako su sve ciljne grupe zadovoljene, te kako se ciljevi projekta razvijaju u pravom smjeru. Još jednom je pozvao sve građane da izađu na ulice Visokog i pomognu ostvarivanju jednog vida slobodnog govora.

Naša redakcija je posjetila sve ekipe Confera koje se nalaze na terenu i koje svojim dosjetkama pokušavaju da nasmiju i privuku prolaznike, poručujući im kako zlatna riječ i gvozdena vrata otvara, te kako zasigurno sloboda govora treba da zauzme posebno mjesto u našim životima.

Fotogaleriju koju je napravila naša ekipa možete pogledati na našem Facebook portalu: https://www.facebook.com/visokocoba

Proudly powered by WordPress