Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Centralna manifestacija na lokaciji Vrela, općina Visoko

pazi minePovodom obilježavanja 4. aprila, Međunarodnog dana borbe protiv mina, centralna manifestacija će biti održana sutra (petak, 04. aprila 2014. godine) sa početkom u 11:30 sati na lokaciji LZ Vrela, u MZ Čekrečije, općina Visoko.

Ove godine Dan borbe protiv mina se obilježava sa porukom “Korak više za sigurno okruženje, za razvoj i prosperitet BiH na putu ka Evropskoj uniji”.

Tom prilikom, na manifestaciji će se obratiti Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH, ambasador Peter Sorensen, šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU, predstavnik/ca, Ministarstva civilnih poslova BiH, predstavnik/ca Zajedničke komisije za odbranu i bezbijednost Parlamentarne skupštine BiH, Amra Babić, načelnica općine Visoko i predstavnik/ca organizacija koje provode projekte protivminskih akcija koje je finansirala EU kroz IPA 2011.

Nakon obraćanja, zvanice će prisustvovati pokaznoj vježbi humanitarnog deminiranja od strane Oružanih snaga BiH i obići razvojne projekte u blizini lokacija deminiranih zahvaljujući sredstvima EU iz IPA 2011.

Organizatori ove manifestacije su Centar za uklanjanje mina u BiH, Delegacija Evropske unije u BiH, Oružane snage BiH i Općina Visoko. 

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress