Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Faris Pinjo: Druženje sa vršnjacima i edukacija su ono najvrijednije što se može dobiti na festivalu

faris pinjoUdruženje “Confero” će se i ove godine predstaviti na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu, i to sa predstavom “Pamela mrzim te”. Mi smo iskoristili tu priliku i kratko porazgovarali sa glavnim protagonistom predstave “Pamela mrzim te” Farisom Pinjom, mladim visočkim glumcem. Inače predstava je prvi put izvedena u martu prošle godine, a tekst predstave sadrži segmente knjige “Pobunjeni tinejdžer”, dok je ostatak teksta autorski rad Farisa Pinje.

 

“Prije svega izuzetno mi je drago da ja 27. marta počela druga godina kako živi moja predstava. Naravno velika mi je satisfakcija u mom radu što je predstava primljena festival u Konjicu. Što se tiče same predstave moram reći da sam jako zadovoljan dosadašnjim izvođenjima, prije svega premijerom, ali i reprizama”- počeo je Pinjo u razgovoru za visoko.co.ba.

“Moram istaći i pohvaliti rad prijatelja i kolega iz Konjica koji su i pored svih problema koji pogađaju kulturu u našoj zemlji uspjeli da okupe 14 srednjih škola i devet amaterskih pozorišnih trupa da nastupaju na ovom tradicionalnom festivalu. “

O nastupu u Konjicu i eventualnim nagradama Pinjo kaže:

“Sigurno da imamo velike ambicije na festivalu kao i svake godine, ali moram reći da je u Konjicu za nas mlade umjetnike najbitnije druženje sa vršnjacima, i edukacija tokom festivalskih dana, i to je ono što je najvrednije što se može dobiti “- rekao je Pinjo koji je još dodao:

“Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim firmi KOVO commerce Visoko na donaciji artikala potrebnih za scenografiju predstave, i da su jedini od 20 privrednika kojima smo se obratili za pomoć. Naravno nama će i uoči festivala biti potrebna pomoć i podrška pa bih molio sve zainteresovane da se jave na mailpamela.confero@outlook.com” – završio je Faris Pinjo u razgovoru za visoko.co.ba.

 

Inače ekipu predstave čine Adem Bajtarević kao majstor tona, Belmin Zukan kao majstor svjetla, Džana Dišalari je zadužena za kostime, scenografiju i šminku dok je Rasim Pavica zadužen za video projekciju. Faris Pinjo ima ulogu glumca u predstavi.

Treba spomenuti da će predstava “Pamela mrzim te” biti odigrana u Gradskom kinu u Visokom 11. aprila, kada Confero slavi svoj 10. rođendan. 

 

Jasmin Tajić/visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress