Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Upriličena prodajna izložba udruženja “Nit života” povodom 7. aprila

 DSC0012 Kopiraj

Danas je u prostorijama Gradskog kina Visoko upriličena prodajna izložba Udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Nit života”, u povodu 7. aprila, Dana oslobođenja Visokog. Ovo je još jedna u nizu od izložbi ovog udruženja kojom se pokušava proširiti svijest javnosti o malignim oboljenjima, te način na koji ovo udruženje pokušava djelovati preventivno na svijest javnosti, kako bi se u budućnosti smanjio broj oboljelih žena.

Za naš portal predsjednica udruženja “Nit života”, Fatima Vranac, kazala je kako je ovo jedna u nizu izložbi kojima udruženje želi da prikaže javnosti radove ovog udruženja, a sve u cilju informisanja javnosti o ovim oboljenjima i prikazivanja života žena oboljelih od malignih oboljenja. Kako se ove godine obilježava petogodišnjica udruženja, želja je da se sa što snažnijim informacijama javnosti prikaže ova tema žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja, u cilju bolje prevencije i liječenja. Također, dodatna motivacija za ovu izložbu bio je i Dan oslobođenja grada Visokog, 7. april, povodom kojeg je ovo udruženje željelo da da svoj doprinos.

U svom izlaganju prisutnima predsjednica udruženja pozvala je sve građane da kupovinom ovih ručno rađenih proizvoda, koji su svojevrsni unikati, pomognu rad samog udruženja, a također je pozvala i sve one koji žele da pomognu da se priključe ovom udruženju, što mogu učiniti kroz uplatu godišnje članarine u iznosu od 20KM, čime postaju prijatelji udruženja te imaju pravo da učestvuju u svim aktivnostima udruženja, ukoliko to žele. Prilikom ove manifestacije i kolektiv žena iz Općine Visoko, njih 35, postale su prijatelji ovog udruženja jednom svojevrsnom donacijom radu ovog udruženja.

Također, za naš portal, predsjednica udruženja Fatima Vranac, najavila je i podjelu poklon paketa novooperisanim ženama, koja bi se trebala, u organizaciji ovog udruženja, održati naredne sedmice.

Ova izložba trajati će dva dana, u prostorijama Gradskog kina Visoko, u vremenu od 10:00 do 18:00 sati, a svi građani Visokog pozvani su da se priključe i pomognu Udruženju žena oboljelih od karcinoma dojke i drugih malignih oboljenja “Nit života”, posjetom ovoj prodajnoj izložbi i kupovinom artikala koji su ručni rad članica udruženja.

Detaljnu fotogaleriju možete pogledati na našem Facebook portalu: https://facebook.com/visokocoba

Proudly powered by WordPress