Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki srednjoškolci osvojili nagrade na 7. Sajmu kreditiranja

visoko.co.baDanas se u Sarajevu održao 7. Sajam kreditiranja Projekta “Volontiraj – Kreditiraj”, sa početkom u 12:00h, gdje je prisustvovalo oko 90 srednjih škola iz cijele Bosne i Hercegovine, sa različitim projektima koje su osmislili mladi.

Ovo je prvi sajam do sada na kome je podijeljeno 46 nagrada, među kojima su i naši visočki srednjoškolci osvojili novčane nagrade u vrijednosti njihovog projekta kako bi ga mogli realizovati i to: Gimnazija “Visoko” sa svojim projektom “Eko proizvod više i svijet može da diše” koji se odnosi na proizvodnju sapuna, krema i dezodorans stikova i MSŠ “Hazim Šabanović” sa projektom “Dođi, vidi i ostani!” koji se odnosi na uređenje visočkog izletišta “Ravne”.
Srednjoškolci su prezadovoljni postignutim, ali i ovogodišnjim sajmom koji je bio odličan jer je za mlade pripremio mnoštvo zanimljivosti i druženja tokom današnjeg dana, a koje su imale za cilj međusobno povezivanje srednjoškolaca i razmjenu iskustava, te prezentiranje svojih projektnih ideja čiji je osnovni cilj unapređenje lokalne zajednice.

Proudly powered by WordPress