Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Suad Agić kao nezavisni kandidat na oktobarskim izborima

suad agicNekadašnji vijećnik u OV Visoko, zatim poslanik u Skupštini ZDK i član Izvršnog odbora OO SDA Visoko, Suad Agić, na narednim općim izborima naći će se na listi  za Federalni parlament, ali kao nezavisni kandidat. Ovu informaciju potvrdio nam je i sam Agić. Proteklih dana u toku je bilo prikupljanje potpisa kako bi se zadovoljila izborna procedura, a da bi se našao na listi Agiću je bilo potrebno 1000 potpisa Visočana što je bila vrlo brzo zadovoljena forma. Osim toga prema pravilima CIK-a da bi se neko kandidirao za ovaj nivo vlasti potrebno je uplatiti i 7.000KM.

Podsjećamo, advokat Suad Agić je bio dugogodišnji član SDA, a istu je napustio nakon održane Konvencije stranke prošle godine, sa kojom se lično nije slagao i to je javno i rekao, s obzirom da je prema statutu SDA bilo potrebno održati Kongres, a ne Konvenciju. Agić je u momentu istupanja iz SDA bio i član Suda časti ove stranke. Također kao član SDA bio je vijećnik u Općinskom vijeću Visoko, a ostalo je zapamćeno i kako je kompletan paušal koji je ostvarivao kao vijećnik uplaćivao na račun studenata koje je stipendirao. Također je kao član SDA Visoko bio i jedini poslanik ove stranke iz Visokog u Skupštini ZDK u mandatu od 2006-2010. godine. Uvođenjem Povjereništva u OO SDA Visoko prije dvije godine i smjenom Ahmeta Kurspahića tadašnjeg predsjednika stranke nije bio zadovoljan i odmah se javno distancirao od politike “nove SDA”.

Visoko je prije četiri godine u izbornoj jedinici “6” izglasalo i pomoglo kandidatima različitih stranaka iz Kaknja da ostvare mandate u Federalnom parlamentu. Da bi došao do cilja Suadu Agiću će biti potrebni glasovi iz Visokog, Kaknja, Breze, Olova i Vareša. Bliži se rok za predavanje listi kandidata, nakon Mustafe Cerića koji je kandidat za bošnjačkog člana predsjedništva, Suad Agić je drugi Visočanin za kojeg se zvanično zna da će se u oktobru pojaviti na jednom od glasačkih lističa od ponuđena četiri.

Proudly powered by WordPress