Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Naša publika je najbolja na svijetu, očekujem punu Skenderiju”

vrazalic farukOstalo je još osam dana do utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo za rukometaše u Kataru 2015. godine, a 7. juna u sarajevskoj Skenderiji reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekuje petoplasiranu reprezentaciju sa Evropskog prvenstva u Danskoj ekipu Islanda. Već treći ciklus kvalifikacija najstadardniji igrač u našoj reprezentaciji je Faruk Vražalić koji je proteklu sezonu proveo u Bundesligi igrajući za ekipu Eisenacha koja je napustila društvo najboljih, a Vražalić je bio ponajbolji igrač svoje ekipe i jedini je igrač Zmajeva koji je u sezoni 2013/2014 na terenu provodio više od 50 minuta po meču, a i on je relativno zadovoljan svojim igrama u Bundesligi prošle sezone:

„Mogu reći da sam jako zadovoljan sezonom iza sebe, počeo sam igrati u najjačoj ligi na svijetu i konstantno igrao. Lično za mene sezona je bila jako dobra, ali mi je jako žao što je ekipe napustila Bundesligu. Ja sam sad u potpunosti posvećen reprezentaciji i želim da ostvarimo što bolji rezultata u baražu, a očekujem vrlo brzo i novi angažman za novi klub“ – počeo je Vražalić u razgovoru za SC, te se osvrnuo na mečeve protiv Islanda koji nas očekuju:

„Mi smo u jednom dobro ritmu pobjeda, ali protivnici protiv kojih smo igrali u proteklom periodu nisu u rangu Islanda. O Islanđanima ne treba previše trošiti riječi, jedino bi za nas olakšanje moglo biti eventualno neigranje Peterssona i Palmarssona, no mi se bez obzira na njihov kvalitet ne trebamo baviti Islandom već se moramo posvetiti svojoj igri. Vjerujem u nas, i vjerujem da ćemo dati sve od sebe. Imamo kvalitete koju smo ukomponovali sa borbenošću i želimo pružiti što bolje partije u oba meča, a nadam se da će se to krunisati i dobrim rezultatom“ – rekao je Vražalić, koji je još dodao:

„Iskoristio bih i priliku da pozovem publiku da u što većem broju dođe u Skenderiju da nas podrži, a i s obzirom da će prihodi od ulaznica ići u humanitarne svrhe bilo bi lijepo da imamo punu dvoranu, ali i bez obzira na humanitarni karakter podrška nam je itekkao potrebna. Naša publika je jedna od najboljih na svijetu i uvijek nam je bila adut više, pa se nadam da će tako biti i ovaj put“ – završio je Vražalić u razgovoru za SC.

SCSport/Jasmin Tajić/Visoko.co.ba

 

Proudly powered by WordPress