Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Saradnja NK Bosna i FK Sarajevo je u obostranom interesu”

mirza laletovicNakon što se pojavila informacija o tome kako Fudbalski klub Sarajevo i Nogometni klub Bosna Visoko od naredne sezone uspostavljaju saradnju čiji detalji potpisanog Ugovora su između ostalog da igrači koji ne uspiju izboriti mjesto u prvom timu Sarajeva, a na koje će tim sa Koševa računati u budućnosti biti posuđeni ekipi iz Visokog, a sve to za jedan sarajevski portal potvrdio i predsjednik Bosne i bivši fudbaler ekipe sa Koševa, Faruk Ihtijarević. Zatražili smo i mišljenje člana UO NK Bosna Mirze Laletovića, koji nam je ovim povodom rekao sljedeće:

“Prošle sedmice fudbalska delegacija FK Sarajeva predvođena direktorom kluba Dinom Selimovićem, Abdulahom Ibrakovićem i Almirom Hurtićem je boravila u Visokom gdje je dogovorena obostrana saradnja između dva nogometna kluba koja bi se bazirala na tome da FK Sarajevo šalje svoje igrače na posudbu (kaljenje) u NK Bosna Visoko. Bitno je istaći da neće prvi tim sačinjavati isključivo igrači iz FK Sarajeva, nego će to biti kombinovani sastav kao što je i bio svih godina kako prijeratnih tako i poslijeratnih. Također NK Bosna Visoko je dogovorila da najbolji omladinci NK Bosne Visoko budu polaznici akademije FK Sarajeva što je dodatni motiv za svu djecu koja se bave fudbalom u našem gradu. Također jednim dijelom FK Sarajevo će pomagati NK Bosna koji je kao većina BiH klubova u teškoj finansijskoj situaciji.

Mi smo ponosni što je naš najveći BiH klub izabrao baš naš grad i klub za partnerstvo jer će svakako ovim dobiti klub na ozbiljnosti i profesionalizmu. Upravni odbor NK Bosna Visoko se zahvaljuje FK Sarajevu i prije svega predsjedniku NK Bosna Visoko Faruku Ihtijareviću koji je legenda kluba sa Koševa i koji je bio glavni pokretač ove, nadamo se, uspješne sportske saradnje” – izjavio je za naš portal Mirza Laletović.

Proudly powered by WordPress