Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

“Pamela, mrzim te” prije početka bh. turneje

Pamela mrzim tenaslov 800 x 536

Sinoć je, pred mnogobrojnim građanima Visokog, na pozornici Gradskog kina Visoko, posljednji put izvedena predstava “Pamela, mrzim te”, djelo mladog glumca i muzičara, Farisa Pinje.

Nakon što je sa ovom predstavom Faris Pinjo nastupio pred publikom u Konjicu na Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, gdje je ostvario odlične rezultate, osvojivši specijalnu nagradu za sveukupno autorsko ostvarenje, u kategoriji pozorišta, otvorena su mnoga vrata širom BiH, a za našu redakciju ovaj talentovani, mladi glumac je kazao kako bi već od narednog mjeseca trebala da počne turneja po mnogim gradovima Bosne i Hercegovine, odakle pozivi svakodnevno pristižu.

Pamela mrzim tetekst 800 x 536Ideja same predstave jeste da se kroz lik jednog tinejdžera, čiji lik utjelovljuje mladi Pinjo, prikaže današnja realnost mladih ljudi, koji svoju realnost pretvaraju u virtualnost, kroz razne internet sadržaje, socijalne mreže i drugo. Farisov dječarac, Nick Twisp, koji upravo čeka svoj 16. rođendan ustvari pokušava da snimanjem svog privatnog života i postavljanjem tih videa na internet postane popularan među prijateljima, ne shvatajući da na taj način povrijeđuje svoju privatnost, što ga na kraju košta cijelog života, zbog neumjesnih šala od kojih se svi gnušaju. Dinamična i nadasve posebna atmosfera na ovoj predstavi, u kojoj glavni i jedini akter uključuje i publiku, dovodeći slučajno izabrane gledaoce na binu, daje posebnu draž cijelom ovom kolažu u kome apsolutni talenat mladog Farisa dolazi do izražaja, zbog čega sigurno vrijedi posjetiti ovu predstavu i uživati u jednosatnoj, humorističnoj monodrami.

Proudly powered by WordPress