Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Halil Tuzlić povodom svoje kandidature kao nezavisnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH

halil tuzlicNačelnik Općine Breza Halil Tuzlić je povodom svoje kandidature kao nezavisnog kandidata za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, u izjavi za Agenciju ONASA kazao da se kandidovao prvenstveno zato što smatra da je došlo vrijeme promjena.

“Dešava se nešto što se do sada nije dešavalo, nikada do sada nije bila veća korupcija i tome treba stati ukraj. Ovako ako nastavi čak bi moglo doći i do većih socijalnih buntova”, kazao Tuzlić. Tuzlić je rekao da je o očekivanjima na izborima rano govoriti i smatra da je ravnopravan sa svim drugim kandidatima. Govoreći o nedavnim poplavama i klizištima načelnik Općine Breza kazao je da iznenađujuće što vlast nije intervenisala sa novcem da pomogne lokalnim zajednicama.

“Mi imamo jedno veliko klizište koje je u pokretu i tražili smo sredstva da bismo ga zaustavili, s obzirom na to da je na tom području ugroženo 50 kuća”, kazao je Tuzlić. Dodao je da Općini Breza nedostaje još 100 do 200 hiljada KM da bi se moglo djelovati i spasiti kuće. “Ne mogu shvatiti da Vlada Federacije BiH nije donijela odluku da se odobri određen iznos sredstava koji bi poslužio za interventno djelovanje”, rekao je Tuzlić.

Proudly powered by WordPress