Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Završen 2. Memorijalni malonogmetni turnir “Alija Sirčo – Makivija”

Turnir Alija Sirčo Makivija Kopiraj

Nakon što je 18. 06. na malonogometnom terenu iza Robne kuće “Vema” svečano otvoren drugi po redu Memorijalni malonogometni turnir “Alija Sirčo – Makivija”, koji je prvog dana prekinut usljed nepovoljnih vremenskih uslova, danas je odigravanjem utakmica u drugoj fazi turnira i dodjelom nagrada i pehara najboljim ekipama i pojedincima koji su učestvovali na turniru, svečano završen ovaj malonogometni turnir.

Kao i prošle godine, ponovno su se mladi zaljubljenici u nogometne vještine u velikom broju prijavili za učešće na ovom turniru, pa su tako ekipe koje su učestvovale ove godine na turniru podijeljene u dvije selekcije: mladi, rođeni nakon 2000. godine (ekipe: Visport 2, Visport 3, NK “Bosna” 1, NK “Bosna” 2, Sir Trapist i FK “Sarajevo”) i stariji, rođeni u periodu 1998. – 2000. godina (ekipe: Visport 1, Mamokrasi, Manchester United, Srne Vrane, Galaktikosi, Asfaltaši i Zmajevi). Svi posjetioci turnira su uživali u sjajnim potezima svih učesnika turnira koji su se svojski trudili da dođu do plasmana u finale i konačno dobrog rezultata, što je razlog velike borbenosti na terenu i sjajnih bravura mladih nogometaša, među kojima se istakao mladi Rijad Avdagić i selekcije igrača mladih, koji je i osvojio plaketu za potez turnira.

Nakon sjajne trosatne borbe, napokon je situacija iskristalisana, pa su tako u selekciji mlađih igrača ekipe ŠF “Visport” i NK “Bosna” Visoko, odmjerili svoje snage, gdje su u sjajnoj utakmici ipak nešto bolji bili igrači ŠF “Visport” Visoko, koji su na kraju i ostvarili trijumf osvojivši tako prvo mjesto u svojoj konkurenciji, a tik iza njih stajale su ekipe NK “Bosna” Visoko, na drugom mjestu, te ekipa Sir Trapist na trećem mjestu.

U kategoriji starijih igrača u finalnom susretu sastale su se ekipe UG “Doktori i Čarobnjaci” i ŠF “Visport” Visoko, gdje je, u nadasve zanimljivoj utakmici, prepunoj borbe i dobrih poteza, pobjedu upisala ekipa UG “Doktori i Čarobnjaci”, koji su nakon neriješenog ishoda u regularnom dijelu utakmice bili bolji i pribraniji u izvođenju penala. Tako je poredak u selekciji sljedećih igrača na kraju dana glasio: 1. mjesto UG “Doktori i Čarobnjaci”, 2. mjesto ŠF “Visport” Visoko i 3. mjesto Zmajevi.

Nakon završenih finalnih utakmica u obje kategorije, ispred prostorija Udruženja građana “Doktori i Čarobnjaci”, koje je ujedno i organizator ovog turnira, upriličena je dodjela nagrada, prvenstveno najboljim pojedincima, gdje je u kategoriji mlađih igrača titulu najboljeg strijelca dobio Harun Čunjalo, a za najboljeg igrača proglašen je Ejub Semić, dok su u kategoriji starijih igrača obje ove laskave titule otišle u ruke igrača UG “Doktori i Čarobnjaci” i to najboljem strijelcu Nihadu Šeri i najboljem igraču Farisu Sejdiću.

Prilikom dodjele nagrada, prisutnim igračima i posjetiocima obratio se i Anes Pajević, jedan od članova uprave UG “Doktori i Čarobnjaci”, koji je kazao kako je veoma važno da se ova tradicija odigravanja ovog memorijalnog malonogmetnog turnira njeguje i u narednim godinama koje dolaze, prvenstveno kako bi se sjećali rahmetli Alije Sirče – Makivije koji je bio vrsni igrač nogometa, ali i kako bi se mladi nastavili družiti kroz sjajan sportski duh i pozitivno nadmetanje, koje je itekako prisutno na malonogometnom terenu iza RK “Vema”, za vrijeme odigravanja ovog turnira.
Ovim obraćanjem je ujedno i završen 2. Memorijalni malonogometni turnir “Alija Sirčo – Makivija”, a organizatori ovog turnira su već, za narednu godinu, najavili novo odigravanje ovog turnira.

Detaljnu fotogaleriju sa ovog turnira možete pogledati na našoj zvaničnoj facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba

Proudly powered by WordPress