Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočkom Eko-Vikingu medalja za hrabrost

eko-viking2Svjetska rafting federacija i Kajak-kanu-rafting savez BiH dodijelili su medalje za hrabrost rafting klubovima, ronilačkim klubovima i ostalim organizacijama koje su učestvovale u akcijama spašavanja stanovništva ugroženog u poplavama u BiH. Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić rekao je na svečanoj ceremoniji dodjele medalja u Rafting centru “Kanjon” u Karanovcu, da će uvijek biti spreman da pomogne ovakvim sportskim kolektivima i udruženjima, koja su na usluzi građanima.

eko viking priznanjePredsjednik Kajak-kanu-rafting saveza BiH Aleksandar Pastir rekao je da je ovo veliki dan za raftere i spasilačke ekipe.

On je dodao da su Svjetska federacija i Kajak-kanu-rafting savez BiH odlučili da dodijele medalju za hrabrost svim rafterima, roniocima, ribarima koji su učestvovali u spasilačkim aktivnostima, od kojih se većina dobrovoljno organizovala za pomoć tokom katastrofe.

“Spasili smo svi zajedno sigurno hiljade života, pomogli u dopremanju hrane i vode i želimo svu sreću ljudima koji rade u drugoj fazi, a to je obnova”, rekao je Pastir. On je istakao da nijedan rafter koji je učestvovao u akcijama spašavanja tokom poplava nije stradao i izrazio nadu da se ta katastrofa neće više nikad ponoviti.eko viking 1eko-viking3eko-viking4eko-viking5eko-viking6

Proudly powered by WordPress