Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Denis Cana novi igrač SK Sigma Olomouc

cana sigma 1Nekadašnji nogometaš Bosne Denis Cana nastavlja svoju karijeru u Češkoj i naredne sezone, ali u novom klubu. Podsjećamo nakon što je napustio NK Bosnu i Visoko Cana je igrao tri sezone za ekipu Varnsdorf, a od prije nekoliko dana novi je igrač SK Sigma Olomouc. Odmah po dolasku u novi klub Cana je dao i intervju za zvamični sajt ovog kluba koji prenosimo u cjelosti.

Trener Kalvoda ima iskustva s igračima s Balkana? U Znojmo je doveo nekoliko njih. To vam može olakšati prilikom aklimatizacije u novoj sredini?

Pa, možda i jest. Neko iskustvo je svakako dobro, a neko i loše. Naš mentalitet je malo drugačija od lokalnog. No, mislim da je mala prednost za mene biti igrač koji ima takvog trenera, oni su dobri. Nadam se da ćemo imati dobro iskustvo.

cana 1U Češkoj ste tri godine, tako da ste se već udomaćili?

Da. Ovdje sam se na sve navikao, ljepše je okruženje i veći gradovi, veći klub, ali i u Varnsdorfu mi je bilo također jako dobro.

Zašto ste napustili Varnsdorf?

Istekao mi je ugovor, oni nisu željeli da isti produže sa mnom pa sam tako postao slobodan igrač.

U Varnsdorfu ste igrali istu poziciju kao u prijateljskoj utakmici protiv ekipe Košicím u subotu?

Da. Isti pozicija obrambeni veznjak. To je moja prirodna pozicija.

Kako ste zadovoljni igrom protiv Košicím? Oni su ipak članovi Slovačke Major League osvojači kupa.

Ja bih rekao da je lakše igrati sa boljim ekipama. Vidjelo se da imaju jak tim, mlade i dobre igrače. Protiv takvih je puno lakše igrati, nisam imao problema.

Kakva je razlika igrati za Sigmi i Varnsdorf?

Sigma je u drugom rangu takmičenja, malo će mi trebati da se naviknem budući da se drugačije igra i agresivnije, ali sve je to nogomet. Ne brinem se, mislim da će sve to biti kako treba da bude. Ono što je najvažnije jeste da ova ekipa ima kvalitet i vjerujem da će Sigma igrati zapaženu ulogu u predstojećem prvenstvu.cana sigma 3cana sigma 2

Proudly powered by WordPress