Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Otvoren tradicionalni visočki vašar

Dani trgovine visoko.co.ba

Danas je u centralnoj gradskoj ulici, u sklopu manifestacije Dani trgovine, kulture i sporta “Visočko ljeto 2014”, otvoren prvi dio ove manifestacije, odnosno, Dani trgovine. Tradicionalni visočki vašar koji svake godine donese šarenilo proizvoda koje prodavači nude na štandovima i mnogo ljudi sa područja općine Visoko i susjednih općina i ove godine je napravio raskošan sajam proizvoda koje građani mogu pronaći u glavnoj gradskoj ulici.

Ipak, iako je termin održavanja vašara, posljednjih godina pomjeran zbog mjeseca ramazana, vraćen u svoj prirodni vremenski okvir potkraj mjeseca juna, odziv prodavača, ali i građana koji su izašli na ulice Visokog u potrazi za zanimljivim vašarskim sadržajima je uvelike manji nego nekih ranijih godina, pa se takođe može zapaziti da je trend održavanja ovakvih manifestacija u znatnom padu te da se građani sve manje interesuju za tradicionalne manifestacije našeg grada.

No, svakako da još uvijek u sklopu vašarske ponude možete pronaći neke zanimljive artikle i proizvode, u što smo se i mi uvjerili tokom naše posjete ovoj manifestacije, te vama donosimo fotogaleriju u kojoj možete pogledati kako je to izgledalo prvo vašarsko jutro. Fotogaleriju možete potražiti na našoj zvaničnoj Facebook stranici: https://facebook.com/visokocoba.

Proudly powered by WordPress