Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Briljantni Tatar zaustavio Studente

tatar 2014U derbiju prvog kola rukometne Premijer lige BiH rukometaši Vogošće su na svom terenu savladali sarajevsku Bosnu…

Tatar Edin je bio nerješiva enigma za igrače Bosne, a ovaj upravo bivši golman Bosne je sakupio 23 odbrane, od toga i pet sedmeraca. Bila je to dosta izjednačena utakmica u kojoj je Bosna imala prednost od jednog gola na poluvremu.

Nakon odmora strateg domaćih Skopljak mijenja odbranu, i iz 6-0 ide u 5-1 sa Međićem naprijed, što je donijelo igru gol za gol, a onda je Vogošća na pravi način iskoristila pad Bosne u igri i slavila pobjedu. Konačan rezultat je glasio 27:22 u korist Vogošće, a konačan rezultat i nije pravo mjerilo na terenu, no bodovi zasluženo idu domaćim.

 Vogošću su predvodila pojačanje Tarik Međić sa šest golova, i Admir Purić sa pet golova, a trenera Skopljak raduje što se i kapiten Alen Geko vratio na pravi način u zvanične utakmice i to sa četiri gola, koliko su dodali Ćosi, te treće pojačanje Korjenić. Kod Bosna bolji od ostalih su bili Vedran Delić i Benjamin Čičkušić sa po pet golova.

SCSport.ba/Jasmin Tajić/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress