Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Večeras prva debata u programu RTV Visoko

rtv visoko 2010U skladu sa „Pravilnikom o medijskom predstavljaju političkih subjekata u periodu od dana raspisivanja izbora do dana održavanja izbora““, JP „Radio i televizija Visoko“ u toku predizborne kampanje za Opće izbore u BiH, a počevši od 12.09.2014., će realizirati četiri programska segmenta s ciljem promoviranja političkih subjekata registriranih za izbornu jedinicu 116A Visoko.

Radijske i televizijske debatne emisije predviđene su za političke subjekte za sva tri nivoa vlasti (Skupštinu ZDK, Zastupnički dom Parlamenta Federacije BiH i Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH). Dvosatne TV debate (tri za Skupštinu ZDK, dvije za Federalni Parlament i jedna za Državni Parlament) će se emitirati ponedjeljkom i četvrtkom u 21,30 sati u diskoteci „Puls“, a jednosatne Radio debate (u dvije grupe) ponedjeljkom i četvrtkom u 12,45 i 14,00 sati.

Večeras je na programu prva debatna emisija za kandidate za Skupštinu ZDK. Kako saznaje Visoko.co.ba večeras bi se u emisiji između ostalih trebali pojaviti: Mufid Bečarević (ASDA), Halim Dervišević (BPS), Meldina Ugarak (SBB), Dalibor Tomičić (SDP), Mirza Omanović (SDA), Draženka Subašić (DF), Ismet Dedić (SBiH)… Tema o kojoj će diskutovati kandidati je: „Naredne četiri godine ZDK s akcentom na finansijsku utemeljenost“.

Urednica i voditeljica emisije je Nadja Omerović.

Foto: Arhiva izbori/2010.

 

Proudly powered by WordPress