Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Stečajni upravnik JKP “Gradska groblja” dao otkaz Asmiru Hodžiću

asmir hodzicIako je informacija još od subote, danas smo dobili i potvrdu iste, stečajni upravnik JKP “Gradska Groblja” Visoko dao je otkaz dugogodišnjem direktoru ove firme Asmiru Hodžiću. Kako nam je potvrdio naš izvor, sve je počelo sukobom mišljenja još u subotu, a vezano za povjerioce i određene mašine na “Grobljima”, intervenisala je i policija. Ishod svega je pismeni otkaz koji je Hodžiću poslat putem pošte i koji prema našim informacijama Hodžić još nije zvanično dobio.

Podsjećamo, tzv”Reformom javnog sektora” u JKP “Gradska groblja” proglašen je stečaj, postavljen je stečajni upravnik Mehmed Vranac, a u javnost su izlazile informacije o tome kako su “Groblja” dužna od 4, 6, 8 i na kraju 12 milona KM. Tada još uvijek aktuelni direktor je tvrdio da JKP “Gradska groblja” nisu toliko dužna iz prostog razloga jer postoje i potraživanja. Sve ja završilo proglašavanjem stečaja čiji postupak bi se trebao okončati, ako sve bude u planiranom roku, u februaru naredne godine.

Asmir Hodžić na uručeni otkaz ima zakonsko pravo da podnese žalbu, ali isto tako nakon stečajnog postupka novi direktor ili novi vlasnik  JKP “Gradska groblja” može Hodžića vratiti na posao.

Uskoro opširnije o svemu…

Proudly powered by WordPress