Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Obdanište u Prijekom i zvanično podijelilo OO SDA Visoko

obdaniste prijeko rusenjeU normalnim okolnostim rekli bi da je to demokratija, da svako ima svoje mišljenje, i da je sasvim normalno da od 12 vijećnika koliko ima SDA u Općinskom vijeću Visoko neki glasaju ZA, a neki budu suzdržani po pitanju izgradnje novog obdaništa u Prijekom. Međutim, u Visokom, gdje je za dvije godine upravo ista ta SDA napravila totalni politički haos spletkarenjem prvo među drugim strankama, a onda i u vlastitoj i koja je nakon lokalnih izbora dobila voljom naroda devet vijećnika, a onda kupila još tri iz drugih stranaka, to se ne može nazvati demokratijom, zapravo i može, ali ako si talentovano glup i ako si totalni politički diletant. U toku je još uvijek redovna Sjednica OV Visoko, ali nakon četvrte tačke Dnevnog redaPrijedlog odluke o davanju saglasnosti za izgradnju odgojno – obrazovnog objekta u naselju Prijeko, sada jasno vidimo i znamo ko je za predsjednika opšte prakse koji o svemu sve zna i najpametniji je, a ko je nasuprot tome za nekontrolisani egoizam i osvetoljubivost na čelu izvršne vlasti.

Naime, Obdanište u Prijekom je i zvanično podijelilo OO SDA Visoko kao i opoziciju koja se na ovoj tačci opredijelila kome se “prislonila”. Za one koji površno prate lokalnu politiku podsjećamo da su prethodnih dana radili su telefoni, tajno i polutajno se sastajalo i lobiralo. Pitanje je bilo samo jedno: Jesi li za Amru ili si za Halima? Koplja su ukrštena na pomenutoj tačci Dnevnog reda. Nakon dvije pauze koje su tražili bivši vijećnik SDA Adnan Frljak (danas Nezavisni vijećnik), a nakon njega i Klub vijećnika SDA, konačno se pristupilo glasanju nakon kojeg nam je jasno da je aktuelna načelnica po metodi od ranije poznatoj kao “Munib Alibegović protiv vlastite stranke” uspjela okupiti većinu i nadglasati zvanični stav svoje stranke. Iz glasanja, koliko god to neko pokušavao predstaviti drugačije, jasno možemo vidjeti ko je uz koga i ko ima kontrolu nad zakonodavnom vlašću.

Glasali ZA:

1. Begić Nevzeta (SBB)
2. Omanović Jasmin (SBB)
3. Ramić Vahid (SBB)
4. Šćepanović Dejan (SDP)
5. Tomičić Dalibor (SDP)
6. Salčinović Faruk (SDP)
7. Purišević Salih (SBiH)
8. Smajević Izet (Nezavisni vijećnik)
9. Špiodić Elvir (Nezavisni vijećnik)
10. Fatić Mirnes (BPS)
11. Ihtijarević Faruk (Nezavisni vijećnik)
12. Zerdo Aida (Nezavisni vijećnik)
13. Frljak Adnan (Nezavisno vijećnik)
14. Mateša Bukva Mirela (SDA)
15. Suša Nusret (SDA)
 
Uzdržani bili:

1. Bukić Mirza (ASDA)
2. Ahmić Minela (ASDA)
3. Dervišević Halim (BPS)
4. Fejzić Dževad (SDA)
5. Handžić Zlatko (SDA)
6. Halilović Džemil (SDA)
7. Novokmet Halilović Delila (SDA)
8. Omanović Mirza (SDA)
9. Smailagić Zijada (SDA)
 
Sjednici nije prisustvovao vijećnik Sulejman Zukan (SDA).
 
Iz ovog glasanja možemo jasno vidjeti da je kompletna opozicija izuzev ASDA i Halima Derviševića (BPS) bila na strani načelnice, ako znamo da je ona zagovarala da se odobri izgradnja budućeg obdaništa, dok su se u ovom glasanju ranije “odmetnutim” Ihtijarević Zerdo i Frljak, pridružila još dva člana SDA Mateša-Bukva i Suša.
 
Visoko ide naprijed! (Samo dokle li, kako li?)

Proudly powered by WordPress