Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki srednjoškolci učestvovali u osmom “Socijalnom danu”

visoko.co.baUdruženje INFOHOUSE danas je uspješno realizovalo osmi „Socijalni dan“ zajedno sa svojim  partnerima iz cijele Bosne i Hercegovine. To je dan kada poslodavci zapošljavaju srednjoškolce na jedan dan u okviru projekta „Volontiraj kreditiraj 2014“.
Socijalni dan je organizovan u 63 grada iz cijele BiH, a više od 1000 srednjoškolaca imalo je priliku raditi na jedan dan.
U našem gradu, u ovom projektu učestvovali su srednjoškolci iz MSŠ “Hazim Šabanović“ i Gimnazije „Visoko“ i imali su priliku da provedu jedan radni dan u: UniCredit banci, JP Visoko Ekoenergija, Općini, JKP Visoko, Obdaništu, Centru za socijalni rad, Muzeju, Kinu, Udruženju „Mladi volonteri“, KSC Mladost, RTV Visoko, Biblioteci, Domu zdravlja, Preventu.
Za srednjoškolce je ovo bilo jedno novo iskustvo koje će im, nadamo se, pomoći u budućnosti.

Ovo je već osma godina za redom kada srednjoškolci imaju priliku da se okušaju u obavljanju različitih funkcija, i na taj način zarade 20KM. Sve dnevnice koje srednjoškolci zarade na Socijalnom danu bit će uplaćene od strane poslodavaca u fond „Socijalni dan“ a koje će biti iskorištene za realizaciju projektnih ideja srednjoškolaca koje su učesnice ovog projekta.
Cilj projekta je jačanje kapaciteta mladih kako bi kasnije bili u mogućnosti da preuzmu odgovornost za svoju profesionalnu budućnost, razvoj lokalne zajednice, ali i poboljšanje statusa mladih u cjelini.

Proudly powered by WordPress