Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Bosna – Čelik 21:22 (14:10)

RK Bosna2014 2.jpgKSC“Mladost“. Gledalaca: 300. Sudije: Mario Primorac (Ljubuški) i Žarko Hrstić (Čapljina). Delegat: Srećko Delhunija (Lukavac). Sedmerci: Bosna 5(3), Čelik 5(2). Isključenja: Bosna 6 min, Čelik 8 min. Crveni karton:Semir Memić (Čelik).

BOSNA: Sirćo (16 odbrana, 2 sedmerca), Žiga, Limo, Imamagić, Imamović 3, Burić 2, Gogić, Hrnjić, Balta 5, Sorguč, Buljina 1, Bečak 1, Pekić, Čabaravdić 1, Zečević 7(3), Spahić 1. Trener: Faruk Vražić

ČELIK: Hadžihasić (16 odbrana, 1 sedmerac), Al.Begagić, Mehanović 2, Martić 1, Zvekić, Kadić 5, Jolović 8(1), Mujanović 1(1), Dervenčić 5, Mehić, Begović, Memić, Ad.Begagić, Čosić, Tufekčić, Beganović (1 odbrana). Trener: Milanko Savčić.

Drugu utakmicu uzastopno rukometaši Bosne gube na skoro isti način, ali nekako za ovom više žalimo, jer je protivnik bio lider, igralo se na domaćem terenu, a Bosna je bila praktično desetkovana. Prvo poluvrijeme je pokazalo da kada je prisutan voljni momenat, onda nema nepobjedivih timova. Čelik je u Visoko stigao sa parolom „lako ćemo“ i bili su zreli da im se to obije o glavu. Velika borbenost, odlična odbrana na čelu sa sjajnim Sirćom na golu i Bosna u 26.minuti ima plus šest (13:7). Na odmor se odlazi sa četiri gola prednosti, a onda na početku drugog dijela pad u igri i Čelik se vraća u egal. Sredinom drugog poluvremena gosti dolaze i do tri gola prednosti i tada se činilo da je utakmica izgubljena, ali se Bosna opet diže, vraća meč u neizvjesnost i onda „već viđeno“ na samom kraju. Gosti vode jedan razlike, Bosna se uspješno brani i ima napad za nerješeno, koji je smušeno izveden, pa praktično nije ni upućen pravi šut prema golu i utakmica je izgubljena. Velika šteta, jer je oslabljena ekipa Bosne ostavila srce na terenu i borila se do posljednje sekunde, ali opet je sreća okrenula leđa, baš kao i u Gradačcu prije sedam dana. U narednom kolu Bosna gostuje u Prijedoru.

Proudly powered by WordPress