Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

SDA “ruši” Aidu Zerdo na mjestu dopredsjednice Općinskog vijeća Visoko?

aida zerdoU ratu sujeta i sukobu egomanijaka unutar OO SDA Visoko na red je došlo i “skidanje glava” onima koji su kolateralna šteta u cijeloj priči. Kako saznaje Visoko.co.ba uskoro bi se mogla desiti inicijativa da se izvrši opoziv Aide Zerdo, po ubjeđenju nezavisne vijećnice, sa mjesta dopredsjedavajuće OV Visoko. Faktički njeno postojanje kao dopredsjednice postalo je upitno onog trenutka kada se raspao klub Nezavisnih vijećnika iz kojeg je istupio Nermin Sudžuka i u kojem je sam ostao Elvir Špiodić.

Aida Zerdo je ušla u OV Visoko voljom birača i simpatizera A-SDA, zatim je odmah prešla u Nezavisni klub zajdno sa sva četiri vijećnika koje je dobila A-SDA na lokalnim izborima, a koji je bio u koaliciji sa SDA, BPS i SBIH.

Na prvoj sjednici kao kandidat pozicije, odnosno te koalicije, izabrana za dospredsjedavajuću pobijedivši kandidata opozicije (SDP i SBB) Delilu Novokmet-Halilović.

Nakon prelaska u SDA pokušala je da formira klub “Žene i mladi” i to upravo sa Delilom Novokmet-Halilović koja je također u međuvremenu napustila SBB i prešla u SDA, jer je OO SDA bilo u cilju da ima prevlast u Kolegiju.

Nakon u pjesmama opjevanog pucanja većine U OV Visoko (SDA/SBiH) pokušava da zajedno sa Ihtijarevićem i Frljkom uđe u Nezavisni klub u kojem je nakon odlaska Sudžuke ostao samo Elvir Špiodic.

Nekadašnji stranački kolega iz A-SDA Elvir Špiodić odbija da predsjednik tog novog/starog kluba bude Adnan Frljak te izlazi iz tog kluba i na taj način prolongira konsolidaciju novog Kluba vijećnika u koji bi ušli Zerdo, Frljak i Ihtijarević.

U novonastaloj situaciji Zerdo, Ihtijarević i Frljak prave novi klub na čijem čelu je Frljak te zajedno sa SDA traže od Komisije za izbor i imenovanja da proslijedi njihove zahtjeve Općinskom vijeću kako bi ono glasalo o njihovom prihvatanju u sastav Kolegija. Predsjednik te Komisije ne saziva sjednicu da bi raspravljala o klubovima A-SDA i novom Nezavisnom klubu, o čemu smo ranije pisali.

Kako tvrdi naš izvor informacija upravo tada i SDA šalje zahtjev Komisiji da se smjeni Aida Zerdo sa mjesta dopredsjedavajuće OV Visoko sa argumentacijom da ona više nije član drugog kluba po snazi te ne zaslužuje to mjesto. Da bi smijenili Aidu Zerdo prethodno moraju sazvati međustranacki sastanak na kojem bi se predložili novi kandidati za dopredsjedavajućeg.

Sve u svemu lokalni politički cirkus na svom putu prema dolje, u ratu sujeta i bolesnih ambicija, sa krajnjim ciljem ostvarivanja ličnih interesa, sigurnim koracima nastavlja svoj put ka bespućima javne nebitnosti u situaciji kada je broj nezaposlenih na birou za zapošljavanje u Visokom veći nego kada su preuzeli vlast 2012. godine.

Proudly powered by WordPress