Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Adnan Delić novi direktor Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH

adnandelicRanije na 137. sjednici Vlade FBiH, koja je održana u Mostaru, za direktora Agencije za nadzor osiguranja Federacije BiH imenovan je Adnan Delić. Kako smo tada pisali Delić je imenovan na navedenu dužnost nakon što mu je istekao mandat direktora Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Na novoj poziciji, Delić će rukovoditi Agencijom koja je uspostavljena sukladno odredbama Zakona o društvima za osiguranje u privatnom osiguranju kao pravni nasljednik Ureda za nadzor društava za osiguranje u FBiH. Agencija za nadzor osiguranja FBiH ima regulatornu i nadzornu funkciju nad poslovanjem društava za osiguranje, te posrednika u osiguranju, kao supervizorska institucija u industriji osiguranja.  

Nakon što je Vlada imenovala Delića bilo je još potrebno da se Odluka i potpiše, a to se desilo jučer u poslijepodnevnim satima. Tim povodom kontaktirali smo Adnana Delića i zatražili potvrdu informacije:

– “Da u pravu ste. Jučer je Odluka potpisana, a upravo maloprije sam preuzeo rješenje. U naredni ponedjeljak idem na posao na novo radno mjesto. Uskoro ćemo moći opširnije razgovarati o svemu, za sada samo toliko”.

Inače, Adnan Delić je do imenovanja na novu dužnost obavljao sljedeće dužnosti: šef kabineta-savjetnik zamjenika ministra finansija i trezora BiH, član Komisije za državnu imovinu, direktor Filijale „VGT-Broker“ u Sarajevu, stručni saradnik za upravni i prekršajni postupak u Carinskoj upravi FBiH, referent za kancelarijsko poslovanje u Carinskoj upravi FBiH i direktor Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress