Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Akademija u čast pola vijeka postojanja Odreda izviđača „Stari Grad“ Mostar

odred izvidjaca mostarU sali Narodnog pozorišta u Mostaru sinoć je održana svečana akademija povodom obilježavanja 50. godišnjice Odreda izviđača „Stari Grad“ Mostar, kojoj su prisustvovali i članovi i predstavnici izviđačkih Odreda iz cijele Bosne i Hercegovine.

Učestvovao i Odred izviđača “Visoko” Visoko

Svečana akademij okupila je izviđače i planinke, koji su u ovih 50 godina ostavili trag i ispisali historiju Odreda, te su se svi zajedno prisjetili i onih koji su dali značajan doprinos, a koji danas nisu među živima.

U kulturno zabavnom programu izviđačkog karaktera, učestvovali su, pored izviđača i planinki, Plesni studio „Flash“ i hor IV Osnovne škole Mostar.

Posebnu pažnju posjetioca je privukla izložbu fotografija, diploma, priznanja i pehara koji su sačuvani u ovih 50. godina. Posebno mjesto na izložbi imala je i i maketa logora OI „Stari Grad’ na Boračkom jezeru, gdje izviđači tradicionalno kampuju već godinama.

Svečana akademije je samo početak aktivnosti obilježavanja velikog jubileja. Na ljeto 2015. godine OI „Star grad“ Mostar organizuje „Susrete generacija na Boračkom jezeru“, gdje će se u logoru Odreda okupiti sve generacije izviđača i planinki.

Sinoćnja akademija pokazala je koliko je Odred izviđača „Stari grad“ Mostar važan dio historije Mostara i koliko je u ovih 50 godina ostavio traga na generacije ljudi koje su rasle i odgajane u izviđačkom duhu.

Posted in BiH
Proudly powered by WordPress