Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Edin Kajević večeras “lovi” Guinnessov rekord

kaja rekordSve je spremno za istinski sportski spektakl, tj. pokušaj obaranja Guinnessovog rekorda  koji će se desiti večerasu Gradskom kinu Visoko sa početkom od 18:00 sati. Naime, Edin Kajević, majstor  taekwondoa i nosilac titule crni pojas – 4. dan, pokušat će oboriti Guinnessov rekord u razbijanju kokosovih oraha laktovima. Popularni Kaja je vrlo samouvjeren i  poručio je bh.  javnosti  da će sve dati od sebe kako bi razbio najmanje 22 kokosova oraha.

“Itakekao sam svjestan težine ovog izazova, jer samo u posljednja tri mjeseca dvojica takmičara iz Amerike nisu uspjelito ostvariti. Inače, sadašnji rekorder je Amerikanac Jeffrey James Lippold, koji je za jedan minut razbio 21  kokosov orah. Uz podršku mog mentora, majstora ovog sporta i nosioca titule crni pojas-7. dan Muhameda Kahrimanovića i podršku publike nadam se uspjehu za naš grad i državu”, rekao je Kajević, inače direktor i trener taekwondo kluba Bosna (Visoko).

Muhamed Kahrimanović, koji je vlasnik devet Guinnessovih rekorda, svakodnevno  je bio u kontaktu sa Kajevićem, a jedan period su se zajedno pripremali u Hamburgu i Visokom.

“Mislim da se Kajević nalazi u top formi da obori ovaj Guinnessov rekord. Naravno da neće biti lako, ali njegova odlučnost i upornost mi daju dodatni optimizam“, kaže Kahrimanović sa kojim su iz Njemačke u BiH stigla tri takmičara, koji će učestvovati u revijalnom susretu tekwandoista Hamburga i Bosne.

Proudly powered by WordPress