Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Tvornica cementa Kakanj Općini Kakanj donirala novčani iznos od 55.000 KM

tvornica cementa kakanjTvornica cementa Kakanj danas je Općini Kakanj donirala novčani iznos od 55.000 KM u svrhu izgradnje sportskog poligona i dječijeg igrališta. Igralište će biti izgrađeno u gradskoj jezgri Kaknja, na prostoru koji se nalazi preko puta Đuđinog mosta. Radi se o prostoru koji je pogodan za dječije igralište sa mobilijarom, a postojeći parking će se pretvoriti u sportski poligon.

Izgradnja igrališta na ovoj lokaciji ne isključuje mogućnosti da se i na drugim lokacijama u gradskoj jezgri na koje su ukazivali građani izgradi igralište (dvorište OŠ “Hamdija Kreševljaković”, prostor u blizini Veterinarske stanice, između ulica 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade i Ulice šehida…).

Izgradnja igrališta u gradskoj jezgri ni na koji način ne isključuje ni izgradnju igrališta u prigradskim naseljima i svim drugim dijelovima općine Kakanj. Ove aktivnosti se realiziraju na osnovu prijedloga mjesnih zajednica koje predlažu prioritete za ulaganja.

„Uvijek smo bili i ostali jedan od glavnih oslonaca razvoja općine Kakanj. Naročito nam je značajno da se na području naše lokalne zajednice što više ulaže u djecu i mlade. Pored ulaganja u informatičku pismenost koju provodimo donacijom računara i opremanje informatičkih kabineta u školama na području općine Kakanj, ovaj put ćemo pomoći našim sugrađanima da izgrade mjesto gdje će djeca i mladi imati mogućnost da slobodno vrijeme provedu u sportskim i zabavnim aktivnostima najprikladnijim za njihov razvoj,“ kazao je izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja Tvornice cementa Kakanj Izudin Neimarlija.

„Gradeći tradiciju uspješne proizvodnje, Tvornica cementa Kakanj paralelno gradi i tradiciju korektnog odnosa prema prirodi, društveno odgovornog odnosa prema zajednici, humanog odnosa prema čovjeku u nevolji, te posebnog senzibiliteta prema djeci i mladima. Tvornici cementa upućujemo izraze našeg poštovanja i zadovoljstva zbog činjenice da je dio naših zajedničkih zavičajnih vrijednosti, te zahvaljujemo za još jednu vrijednu donaciju koja nam je posebno važna jer će omogućiti da mališani i mladi dobiju sportski poligon i igralište u gradskoj jezgri Kaknja”, izjavio je Nermin Mandra, načelnik Općine Kakanj.

Proudly powered by WordPress