Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki košarkaši ubjedljivo slavili na kraju godine

KK Visoko 2014

Danas je pod obručima KSC “Mladost” u Visokom odigrana utakmica 9. kola A2 Lige Jug, između KK “Visoko” Visoko i KK “Radnički” Goražde, kojom je, za košarkaše iz Visokog, uspješno okončana 2014. godina.

Naime, danas su mladi visočki košarkaši, nakon sjajne partije u Konjicu i pobjede nad domaćinom, upisali još jednu pobjedu, drugu u nizu, te su fantastičnim rezultatom 101:63 ubjedljivo porazili ekipu Radničkog. koja nije imala nikakvu šansu od početka do kraja utakmice, pa je tako visočka ekipa utakmicu riješila već krajem prvog poluvremena, da bi je do kraja doveli najmlađi članovi tima uz jako povoljan rezultat, koji će značiti u ukupnom poretku kada se gleda koš-razlika.
Tako su na izmaku 2014. godine Visočani izbili u gornji dio tabele, koju predvodi ekipa Spurs Lokomotiva sa omjerom od 7 pobjeda u 7 odigranih utakmica. Za ekipu KK “Visoko” ovo je 5 pobjeda u 8 odigranih utakmica, te su ovom pobjedom pokazali kako definitivno ima nade za oporavak visočke košarke jer su mladi košarkaši to i pokazali uhvativši priljučak sa ekipama Burch, Goražde i Konjic u borbi za drugu poziciju.

Narednu utakmicu, nakon januarske pauze, visočki košarkaši odigrat će protiv ekipe “Burch” Sarajevo, koja im dolazi na megdan 7. februara 2015. godine, te če ova utakmica biti zasigurno jedna od odlučujućih utakmica u kojoj će Visočani potražiti svoju šansu za osiguravanje druge pozicije. 
Uz sjajne partije, članovi KK “Visoko” Visoko i trenerski tandem Ašlama-Aždajić pozivaju sve ljubitelje dobre košarke u Visokom da im se na tribinama pridruže u njihovom ovosezonskom pohodu i daju svoj doprinos u razvijanju našeg košarkaškog kluba.

Proudly powered by WordPress