Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pismo Sindikata, načelnica u firmi, sutra sastanak u Općini

jkp visocica strajkKako saznaje Visoko.co.ba iz izvori bliskih radnicima JKP “Visoko”, danas nešto poslije 12.00 sati iznenada je ovo javno preduzeće posjetila načelnica općine Visoko. Navodno da je razlog posjete bilo pismo Sindikata koje je primila, a čiji sadržaj nam trenutno nije poznat. Kako tvrdi naš izvor informacije načelnica je pozvala uposlenike JKP “Visoko” sutra u 16.30sati da dođu u Općinu Visoko gdje bi im ona lično pojasnila novonastalu situaciju u njihovoj firmi, narednim investicijama, kreditima za vodovod i reciklažno dvorište kao i rezultate konkursa za izbor novog direktora.

Pitanje je koliko će se radnika od njih devedesetak sutra odazvati načelnicinom pozivu, a na osnovu tog sastanka javnost će saznati i koliko radnika podržava Ermina Dlakića, a koliko zaista želi promjene u ovoj firmi. Podsjećamo, radnici JKP “Visoko” su već u nekoliko navrata iskazivali svoj stav po pitanju reforme javnog sektora i eventualnih kadrovskih promjena tako da smo u prošlosti imali i kratke štrajkove i protestne vožnje kroz grad kompletne mehanizacije kojom raspolaže JKP “Visoko”

Nadzorni odbor je nakon provedene konkursne procedure obavio intervjue sa oba prijavljena kandidata za poziciju novog direktora (Ermin Dlakić, Almir Hadžialić), svoj stav su dostavili načelnici općine kao predstavniku osnivača firme i u roku od narednih mjesec osnivač bi se trebao izjasniti i imenovati novog direktora JKP “Visoko” na mandat od četiri godine.

Proudly powered by WordPress