Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Debi Vladana Lončara u rukometnoj Ligi prvaka

Loncar SzegedKako na svom facebook profilu piše poznati visočki rukometni trener Zdenko Antović, u nedjeljnoj utakmici, 22. 02. 2015. godine, sa početkom u 19:00 sati u Segedinu (Mađarska), u okviru grupne faze Lige prvaka, u utakmici između MOL Szeged (Mađarska) – Aalborg (Danska) najavljen je i debi mladog, sedamnaestogodišnjeg Visočanina Vladana Lončara, koji je početkom januara prešao iz visočke Bosne u mađarski Szeged.

Iako je visočka Bosna bila dva puta šampion BIH (1996. i 1999.) EHF joj nije dozvolio nastupe u Ligi prvaka, nego u EHF kupu, tako da je malom broju Visočana, i to sa drugim klubovima, pošlo za rukom da zaigraju u ovom najvećem klupskom takmičenju u Evropi. Tako su iz Visokog igrali: 

Liga šampiona: Rene’ Okanović(1978.g,);

Liga prvaka: igrači: Sirćo Edhem, Mustafić Muhamed, Faruk Halilbegović, Vražalić Faruk, Čakić Amir, Ahić Kenan, Ganić Tarik, Tatar Edin;                     treneri: Zdenko Antović; sudije: Konjičanin Amar i Dino.

Vladanu želimo mnogo sreće i uspjeha u nastavku karijere i nadamo se da će zablistati na parketu u svom debiju u rukometnoj Ligi prvaka.

Proudly powered by WordPress