Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Uposlenici Općine dobili plate, ostali korisnici budžeta nisu, razlog – zaboravili potpisati virmane!?

 plata nema1U duhu nafuravanja da se može iz lokalnih okvira biti važan i bitan političar na široj sceni, odnosno da se može poremećenim sistemom vrijednosti vjerovati da nakon lokalnih izbora možeš biti ministar vanjskih poslova ponekad se desi da zaboraviš na one “male” i nevažne obaveze, kao što je recimo potpis za podjelu ličnih dohodaka uposlenicima u javnom sektoru o kojem se u Visokom naveliko i naširoko pričalo kao predizbornom i postizbornom adutu čiji rezultati su osim izražene osvetoljubivosti potpuno zanemarivi.

  •  
    Kako saznaje Visoko.co.ba usljed najnovijih turističkih putovanja odgovorni u izvršnoj vlasti za potpisivanje virmana za plate uposlenicima javnog sektora općine Visoko, ZABORAVILI su iste potpisati i tako uposlenike koji zavise od budžeta ostavili bez tranši i plata, s tim da nisu zaboravili staviti potpis kako bi uposlenici Općine primili plate. Objašnjenje koje je upućeno onima koji žive od tih plata je sadržano u deset slova – ZABORAVILI !
     
    To u praksi konkretni znači da uposlenici javnih ustanova i javnih preduzeća plate mogu očekivati tek naredne sedmice dok se odgovorni vrate sa Bog zna kojeg turističkog putovanja. Radi se o uposlenicima KSC “Mladost”, “Gradskog Kina”, “RTV Visoko”, “Obdanište” …. Očito je da u cilju uozbiljavanja općinske administracije, javne uprave, transparentnosti nije baš toliko važno što i ovi uposlenici imaju neke kredite, dugovanja, obaveze itd….itd … Iz perspektive lokalnih “političkih vizionara” njihove plate sasvim izvjesno nisu bitnije od nekakvih seminara koji služe samo za zadovoljavanje ličnih interesa i popunjavanje CV-a, te nemaju nikakve veze sa širim društvenim interesom Visokog.

 

Proudly powered by WordPress