Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izjašnjavanje SDA vijećnika o potpisu retroaktivnog ugovora pokazalo razjedinjenost u stranci

sda kolektivnaSastanak Izvršnog odbora SDA Visoko na kojem se 12 vijećnika izjašnjavalo o tome želi li potpisati retroaktivni ugovor po kojem su vezani za stranku i u slučaju napuštanja iste moraju plaćati obeštećenje u visini od 50.000KM donio nam je rezultat 9:3. Ovaj rezultat pokazuje da je ova stranka u Visokom ipak “razjedinjena”, a na određeni način ukazuje hipotetički i ko je od vijećnika uz predsjednika stranke, a ko uz načelnicu i njene istomišljenike.

Kako saznaje Visoko.co.ba vijećnici koji nisu stavili potpis na ovaj ugovor su Aida Zerdo, Faruk Ihtijarević i Adnan Frljak.

Uveliko i otvoreno se u Visokom javno priča o razjedinjenosti SDA i podjeli na Njene i Njegove. I to više nije ni tajna, a večeras smo zvanično i saznali ko je to Njegov, a ko Njen. Potpuno je druga postavka stvari o tome ko je čiji u Izvršnom odboru i ostalim organima stranke. Predsjednik Zukić uspio je dobiti 9 od 12 potpisa aktuelnih SDA vijećnika koji su pristali da ugovorom budu vezani na vjernost stranci, iako je upravo SDA najviše poslije lokalnih izbora “kupila” vijećnika iz drugih stranaka (ukupno tri). Ovim omjerom potvrđeno je da predsjednik stranke još uvijek ima uticaj na većinu SDA vijećnika pri OV Visoko, ali u isto vrijeme ovaj omjer ukazuje na to da stranka nije ujedinjena i da postoje dvije struje.

Naredni koraci su rad na terenu i u mjesnim organizacijama jer do Kongresa treba provesti nove unutarstranačke izbore. Ostaje da vidimo ko će u toj borbi pokazati više pameti, mudrosti i snage da vlada strankom te iskaže stav Visokog spram izbora novog predsjednika SDA BiH u maju mjesecu.

Proudly powered by WordPress