Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visočki košarkaši upisali novu pobjedu

KK Visoko 2014Sinoć je u okviru 13. kola košarkaške A2 lige – grupa jug u visočkom Kulturno-sportskom centru “Mladost” odigran jedan od derbija kola i to komšijski derbi između KK “Visoko” i KK “Mladost” Ilijaš. U sjajnoj utakmici, koja je obilovala dobrom igrom i mnoštvom dobrih poteza na obje strane, bolji rezultat je ostvarila visočka ekipa, koja je u posljednje 2 minute utakmice napravila preokret i ostvarila trijumf rezultatom 80:73 u svoju korist.

Tokom prvog dijela utakmice obje ekipe su se nalazile u relativnom egalu i razlika između oba tima značajna, te je utakmica imala neki lagani tempo, kojim je podsjećala na duel ove dvije ekipe u prvom dijelu sezone, sa neizvjesnim završetkom. U drugom poluvremenu atmosfera i na tribinama i na parketu se razbuktava te ekipa Mladosti pravi jedan značajan odmak i razliku koja je u pojedinim trenucima iznosila i gotovo 10 poena prednosti, što psihološki utiče na Visočane koji u svojim redovima ne mogu pronaći staloženu ruku tokom cijele treće četvrtine i polovine četvrte četvrtine. Ipak u posljednjih pet minuta utakmica se rasplamsala i domaćini su uspjeli smanjiti prednost na 72:71 u svoju korist, sa dvije trojke Sadikovića koji je igrao povrijeđen, kao i zalaganjem Nikolića u odbrani. Tako dvije minute pred kraj utakmice visočka ekipa ima otvoren meč i pobjedu na dlanu, zajedno sa tim psihološkim momentumom povratka u utakmicu. U posljednje dvije minute, za razliku od ostalih 38, gledamo perfektnu igru Visočana koji odličnim presingom u odbrani presijecaju protivničke napade u nekoliko navrata što je dovoljno dobro i za lagane poene iz kontranapada, koje na kraju kruniše Fazlić sa sjajnim zakucavanjem i pobjedom od 7 poena razlike, koja Visočane ponovo vraća na treće mjesto tabele.

No, još jednom, u prva tri perioda utakmice Visočani su pokazali nestabilnost u svojim redovima i mnoštvo potrošenih lopti od strane ključnih igrača, te se nemogućnost kreiranja dobre odbrane odrazila i na napadačku sposobnost tima koji nije mogao napraviti gotovo nikakvu tranziciju u trećoj četvrtini, te je veliki broj neuspješnih solo akcija i neuspostavljanje ravnoteže u ekipi dovelo do prednosti gostiju od 10 ponena. Ipak na kraju sjajna timska igra i u napadu i u odbrani pokazala je da Visočani mogu da održe dobar ritam, da mogu da odigraju perfektno timski i da su psihološki jaki kada je to potrebno.

Naredno kolo ekipa Visokog gostuje u Goraždu kod ekipe sa kojom se bore za prestiž i treću poziciju na tabeli, tako da će biti veoma zanimljivo ispratiti i ovaj meč u kome se očekuje pobjeda Visočana koji, iako su oslabljeni igrački i idu na teško gostovanje, ne smiju zaboraviti da su tu istu ekipu u prvom dijelu sezone na domaćem terenu pobijedili 23 razlike, što je dovoljan pokazatelj kvaliteta i nadmoći.

Proudly powered by WordPress