Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Visoko raj za žene i ženska prava ali samo za politički podobne

8 mart kakanjU posljednje vrijeme vrlo često upoređujemo društveno-političku situaciju u Visokom sa onom u Kaknju. Razlog vrlo jednostavan, blizina dva grada (iako nemaju status grada ni Visoko ni Kakanj), vlast (SDA na vlasti i u Kaknju i u Visokom), isti kanton (ZDK). I naravno, analizirajući kako je kod nas, a kako je u 19 kilometara sjeverozapadno od nas dolazimo do spoznaje da kod nas ništa ne valja i ništa ne štima. Od visine budžeta (duplo veći u Kaknju), visine paušala vijećnika (troduplo veći u Kaknju), pa do kvalitete života.

Posljednji primjer je današnji praznik, naime Visoko je općina gdje u potpunosti vladaju žene. Visoko je raj za feministinje i sve one žene koje se bore za prava žena. Visoko je grad u kojem su ugrožena sva muška prava. Matematika kao egzaktna nauka kaže da u Visokom sve najbitnije funkcija u Općini Visoko, obnašaju žene. Pisali smo o tome Dragan Božičković je jedini muškarac u jednom od općinskih organa koji štiti zapostavljena muška prava. Ovdje nema prostora da se priča o zlobi novinara ili politički nekorektnoj opoziciji, ove pokazatelje nam je dala matematika.

I sada kada znamo da je sve to tako, šta te žene koje su se dokopale vlasti i isu koriste samo za svoje vlastite interese čine s ciljem da se i druge žene u Visokom osjećaju slično njima????

Šta je Općina kojom vladaju žene učinila povodom 8.marta??? Ženska prava ostvarena u Visokom žene na vlasti u Visokom su iskoristile da u četverogodišnjem mandatu pozavršavaju to malo škola što im je ostalo, pozapošljavaju ono gdje se nekome za neki interes ostalo dužno i da se proputuje svijetom što je moguće više i tako nadoknadi propušteno u godinama koje su iza njih.

U Visokom žene koje se pitaju, ženama koje bi također da osjete malo tih ženskih prava ništa nisu priuštile, suprotno onome kako su to za praznik žena uradile žene Kaknja, a što možete vidjeti i kroz sliku koja ilustruje ovaj tekst. U Kaknju se taj praznik počeo obilježavati 04.03. i trajat će sve do 04.04. kroz razne oblike ukazivanja na prava žena. a sve u organizaciji Asocijacije žena MIZ Kakanj. Kod nas će se sličnih stvari sjetiti iduće godine pred naredne lokalne izbore kada opet budu prosili za glasove kako žena tako i muškaraca. 

Sretan vam 8.mart.

Proudly powered by WordPress