Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Naplata parkinga podsjetila nas na izgled Visokog u ratnom periodu

parking carsijska ulicaNakon odluke OV Visoko da se u Visokom počne naplaćivati parking s ciljem upošljavanja nekoliko radnika JKP “Gradska groblja” (u stečaju) te zbog eventualne dobiti na godišnjem nivou od cca.50.000KM, početkom marta ulice Visokog su poprimile izgled kakav je zadnji puta viđen u periodu 1992-1995.

Visočanima se ova odluka vjerovatno i nije toliko svidjela obzirom na prazna parking mjesta. Javno su se žalili stanovnici “Vojne zgrade” i stanovnici zgrade u ulici “Musala br.1” jer im nije obezbjeđen alternativni parkin za potrebe zgrade, njihovim zahtjevima nije udovoljeno.

Međutim dosjetljivi Visočani, kao u slučaju parkinga kod Vatrogasnog doma, su se dosjetili pa tako parkiraju tamo gdje Općina nije predvidjela da se isti naplaćuje i na taj način prave i određenu zbrku. Pitanje je koliko će zaista sve ovo zaživjeti u Visokom i kakve će finansijske rezultate dati Općini odnosno “Gradskim grobljima”, s tim da će biti interesantno nakon određenog vremena izvršiti analizu koliko su privatnici u ulicama gdje se naplaćuje parking ovu odluku osjetili na svom poslovanju.parking vojna zgradaparking tabhana1parking vatrogasni domparking verdi

Proudly powered by WordPress