Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

87 članova položilo za više pojaseve

TKD BrezaU osnovnoj školi u Mahali-Breza,održano je polaganje za više pojaseve članova TDK „Bosna“ Breza. Ovaj mladi  klub koji postoji tek 18 mjeseci, član je akademije „Bosna“,koja je zvanični trostruki prvak naše države i broji preko 140 članova, organizovao je četvrto polaganje za više pojaseve za svoje članove. U prisustvu više od 150 roditelja, članova Uprave, prijatelja kluba…pred komisijom kojom je predsjedavao  majstor ovog borilačkog sporta, nosilac titule- crni pojas 4 dan Edin Kajević-Kaja, certifikat za uspješno položene  pojaseve dobilo je osamdeset sedam članova ovog  uzornog kolektiva. Svi oni nagrađeni su burnim aplauzom za demonstrirano znanje ovog  borilačkog sporta i još jednom su potvrdili  svoj talenat i dokazali da njihove medalje i pehari osvojeni na brojnim  prvenstvima i turnirima u našoj zemlji(Bijeljina,Derventa,Bugojno,Sarajevo,Vogošća) i inozemstvu (Hrvatska,Njemačka,Slovenija) nisu plod slučajnosti i da iza njih stoji mukotrpan rad i vođenje od veoma stručnih ljudi u ovom klubu. Po završetku polaganja Predsjednik ocjenjivačke komisije,majstor Edin Kajević-Kaja,rekao nam je sljedeće:

-Izuzetno  sam sretan i ponosan da su ovi mladi takmičari u ovakvom ambijentu, pred velikim brojem gledatelja i svojih roditelja, pokazali sav svoj potencijal, kvalitet i želju za novim dokazivanjem i usavršavanjem. Iako se radi o klubu koji egzistira tek godinu i po dana i ovaj put se je vidjelo o kakvim talentovanim članovima se radi. Bez obzira što su oni i do sada osvojili pregršt medalja na brojnim nastupima u BiH i Evropi, slobodan sam izjaviti da njihovo vrijeme tek dolazi i da će vrlo brzo, kako na domaćoj tako i međunarodnoj sceni, osvojiti ogroman broj medalja, diploma, pehara…Sigurno da su im i ovi novi,viši pojasevi stimulans za još bolji i kvalitetniji rad i incijalna kapisla za nova dokazivanja.

U revijalnom dijelu ovog programa nastupio je demo tim TDK  akademije „JALE“ iz Zenice,a čiji nastup je prepuno gledalište  nagradilo pravim ovacijama i salvama aplauza.Takođe, trener ove akademije bio je i član  ispitivačke komisije, a i na taj način, još jednom je potvrđeno višegodišnje prijateljstvo ove dvije akedemije.

Rešad Mamela

Proudly powered by WordPress