Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

KK “Visoko” ovog vikenda dočekuje neugodnu ekipu iz Konjica

KK Visoko 2014Do kraja prvenstva u sklopu košarkaške A2 lige – grupa jug, ekipa Košarkaškog kluba “Visoko”, će na svom terenu pokušati da pronađe šansu za povratak u sami vrh tabele i za osigranje dobrog plasmana na kraju prvenstva. Ove subote, 28. marta 2015. godine, od 17:00 sati u dvorani KSC “Mladost”, Visočani će dočekati neugodnu ekipu košarkaša iz Konjica, protiv kojih će Visočani tražiti svoju šansu za prekid loše serije od 2 poraza u posljednja 2 odigrana kola.
Ova utakmica je utoliko važnija za Visočane jer je ekipa iz Konjica upravo ta koja im “diše za vratom” i od koje su trenutno bolji jedino po koš-razlici, zbog čega se i nalaze jedno mjesto iznad na tabeli, dok ih skor od 7 pobjeda i 7 izgubljenih utakmica, te 21 ostvareni poen, stavljaju u egal zbog kojeg je realno da očekujemo veoma jaku utakmicu, u kojoj će se donijeti konačna odluka između ove dvije ekipe.
Vrijedi također napomenuti da su košarkaši iz Konjica uhvatili određeni momentum pred kraj sezone, pa su tako u posljednja tri kola upisali tri pobjede, što će dodatno otežati posao trenerskom tandemu Aždajić-Ašlama iz Visokog, koji povrh svih finansijskih i drugih problema u klubu muku muče sa klupom, zbog rostera koji je iz utakmice u utakmicu sve manji, pa se tako pretpostavlja da ovu utakmicu neće igrati centri Sadiković i Drpljanin, dok su zasigurno van terena do kraja sezone Fazlić i Sudžuka Anel, koji su zbog povrede završili ovosezonsko takmičenje.
Vratiti ćemo se još i na međusobnu statistiku ova dva kluba, pa ćemo reći da je gotovo u pravilu u duelu ove dvije ekipe domaćin ubjedljivi pobjednik, pa bi se tako moglo očekivati nastavak jedne duge tradicije pobjede domaćina, a psihološka prednost na strani Visočana stoji u tome što su u prvom dijelu sezone, na gostovanju u Konjicu, pobijedili ovu ekipu ubjedljivim rezultatom 64:85.

Naravno, ono što je vrlo važno za naše košarkaše koji se trenutno nalaze u blagom knock down-u, zbog manjka igrača i teških gostovanja u zadnja dva kola, jeste da dobiju ogromnu podršku s tribina kako bi prebrodili kratku krizu i ostvarili pobjedu u ovom meču, čime bi se približili željenom 4. mjestu na tabeli, stoga idemo svi navijati za košarkaše, i provesti ugodno subotnje popodne od 17:00 sati u dvorani KSC “Mladost”.

Proudly powered by WordPress