Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nastavak sanacije područja stradalih u poplavama u ZDK-u

miralem-galijasevicPredsjednik Vlade Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i ministar prometa i komunikacija tog kantona Goran Bulajić razgovarali su s direktorom Federalnog fonda za pomoć nastradalim područjima od prirodne nesreće na teritoriji FBiH Jasminom Jaganjcem o  planovima za sanaciju nastradalih područja od poplava, koje su prošle godine pogodile BiH.

-Usaglašeni su stavovi i  koraci na sanaciji poplavljenih područja na području Zeničko-dobojskog kantona. Premijer Kantona je upoznat o stanju na terenu te radovima koji će biti obavljani na poplavljenim područjima – istakao je direktor Jaganjac.

Ministarstvo prometa i komunikacija ZDK-a planiralo je da izvrši analizu stanja na terenu da bi bilo nastavljeno investiranje u prioritetna područja.

-Uzimajući u obzir mogućnosti fonda, koje su izložene, sada je potez na Vladi da intenzivira svoje aktivnosti da bismo onda u  razgovoru našli dodatne mogućnosti za investiranje u područja koja su prioritetna, najvjerovatnije Maglaja, Žepča i Zenice-  kazao je ministar Bulajić.

Premijer Galijašević je podržao ponuđena rješenja jer su  prioriteti završavanje stambenih objekata na najugroženijim područjima.

Fena/Visoko.co.ba

Proudly powered by WordPress