Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Mališani iz visočkog vrtića čistili dvorište sa prijateljima iz Damra omladine

Damar Vrtić Čišćenje

Sreća, rad i zadovoljstvo je nešto što se danas moglo vidjeti na licima mališana iz visočkog vrtića, uposlenika/ica ove ustanove, kao i kod aktivistkinja i aktivista Udruženja „Damar omladine“.

Udruženje „Damar omladine“ danas je, u saradnji sa JU za predškolski odgoj i obrazovanje Visoko, organiziralo volontersku akciju čišćenja dvorišta vrtića, s ciljem da se mališanima od malih nogu počne razvijati svijest o brizi za okoliš i bitnosti očuvanja zdrave i čiste okoline.

Danas smo se zabavljali, čistili, družili, smijali i na karju „naporne“ volonterske akcije ručali i osvježili sokićima i počastili bananama koje nam je donirao World Vision, ured u Zenici. Ovom prilikom se zahvaljujemo medijima, volonterima/kama, uposlenicima/icama JU, mališanima, kao i predstavnicima/icama World Visiona koji konstantno pomažu naš rad na terenu.

Današnji dan smo proveli sa mališanima iz vrtića, a već sutra smo u Dnevnom centru za djecu i odrasle sa posebnim potrebama gdje nastavljamo da širimo pozitivnu energiju koja dolazi iz Damra.

Također, fotografije i atmosferu sa ove akcije čišćenja možete pogledati u našoj fotogalerijama na facebook stranicama Obdanište Visoko i Udruženje “Damar Omladine”.

 

Proudly powered by WordPress