Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Teatar “Total” održao glumački čas na festivalu Fedra

Članovi dobro poznatog Teatra “Total” iz Visokog sinoć su, na pretposljednjoj večeri teatarskog festivala u BiH “Fedra 2015.” u Bugojnu, nastupili, braneći teatarske boje Visokog. Igrajući predstavu “Policajci” Slawomira Mrožeka, u režiji poznatog teatarskog radnika iz Visokog, Jesenka Muzaferije, ovi sjajni glumci su oduševili publiku i stručni žiri, te se već sada, opravdano, mogu nadati nekoj od nagrada festivala.

Podsjećamo, već duži niz godina ova teatarska grupa iz Visokog osvaja nagrade na svim teatarskim festivalima u BiH, a prošle godine Nagradu za najbolju mušku ulogu dobili su Visočani Faik Salihbegović i Dževad Hasanbegović, za uloge u predstavi “Čekajući Godoa”, Teatra “Total”, a nakon sjajnih kritika kompletna predstava je nagrađena od žirija publike, koji je predstavu “Čekajući Godoa”, visočkog Teatra “Total”, proglasio najboljom predstavom 42. teatarskog festivala u BiH “Fedra”.

Kako su nam kazali članovi ove teatarske grupe na sinoćnjem Okruglom stolu, koji je održan netom nakon predstave, a na kojem se raspravljalo o igranju i kvaliteti odigranih predstava, stručni žiri je oduševljeno govorio o visočkom Teatru “Total” i njihovom igranju predstave “Policajci”, te su kazali kako je “Total” održao glumački čas za sve učesnike ovog festivala.

Večeras će Faik Salihbegović, Dževad Hasanbegović, Adnan Tajić, Branislav Mirković – Mara, Jesenko Muzaferija i Milenko Manojlović s nestrpljenjem očekivati ceremoniju dodjele nagrada, koja je na programu od 21:30 sati, kada će biti poznato da li je ova teatarska grupa iz Visokog osvojila ijednu od nagrada, a mi se iskreno nadamo da će ponovo obradovati sve visočke ljubitelje teatra nekom od nagrada, kao i prethodnih godina.

Još za kraj ćemo dodati da je predstava, s kojom su nastupili sinoć na festivalu “Fedra” u Bugojnu, visočkoj publici Teatar “Total” predstavljena tokom tradicionalne manifestacije Dani Zaima Muzaferije, koja se u Visokom održavala od 27. do 29. novembra 2014. godine

Proudly powered by WordPress