Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Izabrano najuže rukovodstvo kakanjskog SDP-a

Nakon što je u mjesecu maju izabran novi predsjednik OO SDP BiH Kakanj Irfan Imamović, po sistemu „jedan član – jedan glas“, i nakon što je konferencija OO SDP BiH Kakanj izabrala novi saziv Općinskog odbora, u srijedu, 08.07.2015. održana je konstituirajuća sjednica odbora na kojoj je izabrano najuže rukovodstvo partije.

Općinski odbor jednoglasno je izabrao tri potpredsjednika, sekretara i šest članova predsjedništva.

Za potpredsjednike su izabrani Semir Mušija, Zorica Bilalović i Tomislav Đondraš. Za sekretara je izabran Emir Mehinović, dok su ostali članovi predsjedništva: Edina Lukić, Elvir Čobo, Boris Franjić, Mensur Čehajić, Nejra Hajdarević i Sanel Šabanović.

Prilikom izbora novog saziva predsjedništva Općinski odbor vodio je računa o spolnoj, nacionalnoj i teritorijalnoj zastupljenosti. Ono što je značajno je činjenica da je u predsjedništvo izabrano više od polovice mladih. U predsjedništvo je izabrano devet novih ljudi koji će predstavljati novu snagu kakanjskog SDP-a i garantovati osvježenje na politčkoj sceni Kaknja.

Iz kakanjskog SDP-a poručuju da im veliki posao tek slijedi, i da će glavni zadatak novoizabranog rukovodstva biti da izgrade takav SDP koji će vraiti poljuljano povjerenje svih članova, simpatizera i građana Kaknja već na narednim Lokalnim izborima 2016. godine.

„Pozivamo sve građane kojima je bliska ideja socijaldemokratije da nam se pridruže u izgradnji jakog i modernog SDP-a“, saopšteno je iz ove partije.

Proudly powered by WordPress