Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Segovia: Drugi nosilac turnira Brown eliminisan, Bašić danas protiv Connora Smitha u četvrtfinalu

Dustin Brown, 84. igrač svijeta i drugi nosilac ATP Challengera u Španiji, eliminisan je danas u meču drugog kola od malo poznatog Amerikanca Connora Smitha sa 2:0 (6:4, 6:2).

30-godišnji Nijemac, senzacija ovogodišnjeg Wimbledona, nakon što je eliminisao Rafaela Nadala, danas je pružio blijedu partiju protiv 242. igrača svijeta, 24-godišnjeg Smitha, koji u karijeri nikada nije bio plasiran bolje od 200. pozicije.

Iako se očekivao duel protiv Browna, našem reprezentativcu i 5. nosiocu turnira posao je sada nešto olakšan, obzirom da Smith ove sezone ne igra najbolji tenis karijere. Smith je uglavnom ispadao u prvim kolima Challengera na kojima je igrao, a jedini dobar rezultat je finale turnira u Koreji, te polufinale na Challengeru u Mexicu.

Zanimljivo je da je Smith igrao protiv našeg Džumhura u drugom kolu Challengera u Morelosu, kada je Sarajlija slavio sa 6:4, 6:2.

Mirza je favorit u ovom meču, iako, ne smije sebi dozvoliti opuštanje, jer Amerikanac očito igra u dobroj formi, iako današnja pobjeda nad Brownom i ne mora biti realan pokazatelj njegove snage, obzirom da je Nijemac sklon oscilacijama u igri.

Današnjim plasmanom u četvrtfinale naš teniser, trenutno plasiran na 152. mjesto na ATP listi, je osvojio 17 bodova koji mu omogućavaju plasman na 146. mjesto najboljih na svijetu, a u slučaju prolaska u polufinale, mogao bi i do 140. pozicije!

U eventualnom polufinalu čekao bi ga pobjednik meča Marco Chiudinelli (SUI, 33 godine, 428. ATP, nekada 52.) – Egor Gerasimov (BLR, 22 godine, 343. ATP).

Sutrašnji meč sa Connorom Smithom počinje ne prije 18:00 na centralnom terenu, a prenos možete pratiti na oficijelnom linku ATP

Sretno Mirza!

Proudly powered by WordPress