Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Antović i zvanično trener Bosne, prva pojačanja Omanović i Hadžić

Press konferencijom RK“Bosna“, koja je večeras održana u KSC“Mladost“, potvrđeno je ono što smo juče i najavili. Bosna je dobila novog trenera, a to je Zdenko Antović, bivši trener Bosne, koji je u međuvremenu promjenio nekoliko klubova iz okruženja i kako sam kaže, nakon osam godina i deset mjeseci, vraća se na klupu visočke Bosne:

– Nisam ja nigdje ni otišao. Radio sam u drugim klubovima, ali sam uvijek živio u Visokom i ovo je moj klub, tako da mi je drago da sam opet tu. Bio sam u nekim pregovorima sa Čelikom, ali da sam znao da je Bosna zainteresovana, ne bi ni počinjao te pregovore. Neću vam sada ovdje govoriti o ambicijama, jer je zaista rano i nismo načisto ni sa vlastitim mogućnostima, a kamoli sa mogućnostima ostalih ekipa, tako da nećemo prognozirati ništa, nego ćemo raditi. Prijatno sam se iznenadio uslovima i organizacijom kluba kada sam došao i moram reći da je to čak i puno bolje nego u klubovima u kojima sam prije bio, a inače važe za bolje u državi. Ljudi iz Uprave su mi odmah posvatili pažnju, saslušali me u vezi onoga što sam tražio, a vidim da je po pitanju opreme i tehničkih stvari situacija jako dobra. Igrački kadar je mlad i upravo zbog toga ćemo pokušati možda i potpuno promjeniti naš stil igre, ali o tome kada pripreme malo odmaknu. Za sada treniramo dva puta dnevno, uskoro ćemo odigrati prijateljski meč sa Dobrinjcem, pa onda i reprezentacijom Saudijske Arabije, nakon čega slijedi vrlo jak međunarodni turnir u Visokom i slobodno ću reći da će to biti najjači turnir u BiH, poslije onog u Doboju. Nakon toga završni dio priprema, pa prvenstvo do kada će puno toga biti jasnije, rekao je Antović.

Predstavljena su i dva pojačanja. Emir Omanović je povratnik u redove Bosne, a prethodnih sezona je igrao u ekipi Vogošće, igra na poziciji lijevog krila i sigurno će biti od koristi novom treneru. Drugo pojačanje je golman Ismar Hadžić. I on je rukomet počeo igrati u Visokom, ali je davno otišao i nastupao za sarajevsku Bosnu, Dobrinjac i Vogošću. Odlaskom En.Sirće, otvorilo se na golmanskoj poziciji i zato je Hadžić dobar izbor. Govori se još i o povratku Kenana Ahića, ali i Armina Ahića, koji je takođe ponikao u Bosni, jedno vrijeme je bio u inostranstvu, a igra na uvijek kritičnoj poziciji desnog vanjskog. Sve se dakle polako slaže kada je Bosna u pitanju i sada to izgleda puno ljepše, još kada Savez konačno potvrdi odluku da je Bosna ostala premijerligaš, a predsjednik Bukva je još jednom potvrdio da hoće i usput je zamolio da se svi ljubitelji rukometa uključe u rad i pomognu klubu, onda bi to mogla biti jedna zanimljiva sezona.

Proudly powered by WordPress