Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Popularni Spursi iz Poriječana učesnici humanitarnog međunarodnog turnira u Splitu

Popularna škola fudbala “Spurs” iz Poriječana nedavno je gostovala na međunarodnom, humanitranom turniru u Splitu.

Ovaj turnir bio je humanitarnog karaktera, a novac prikupljen od odigravanja doniran je jednom od dječaka, polaznika škole fudbala R.N.K. Split, koji je nažalost obolio od leukemije.

Spursi su odmah po pozivu prihvatili igru i otputovali u Split, gdje su se trebali nadmetali u grupi sa Trogirom, Mosorom i domaćom ekipom R.N.K. Split.

Turnir je nažalost prekinut zbog nevremena na plaži Znjan gdje su se odigravale utakmice, a do prekida turnira Spursi su ubilježili pobjedu nad ekipom domaćina iz Splita, rezultatom 4:5. U toj utakmici sjajnim hat-trickom Sinanović je konstantno držao Spurse u prednosti, a za konačan rezultat svojim golovima su mu pomogli Kubat i Ramić.

spurs turnir split (2)Organizator turnira je kazao kako će naknadno biti objavljen termin nastavka turnira, a trener ekipe Spursa i organizator puta, Tarik Agić, izrazio je svoje veliko zadovoljstvo što je zajedno sa svojim dječacima učestvovao u jednoj ovakvoj humanitarnoj akciji, te naglašava da mu je posebno drago što je dječake mogao nagraditi sjajnim provodom u ovom gradu na Jadranu.

“Želim se zahvaliti svom prijatelju Predragu Simiću, rođenom Sarajliji i prijatelju Spursa, koji nas je primio na najbolji mogući način, kao i organizatorima turnira iz R.N.K. Split koji su nas pozvali i koji su naši iskreni prijatelji.” – kazao je za kraj javljanja Tarik Agić, trener Spursa.

Proudly powered by WordPress