Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Nek nam vrate Muniba …

Iduće godine su Lokalni izbori. Septembar će biti vrijeme zvanične izborne kampanje, a početak ovog septembra je pravo vrijeme za sumiranje (ne)urađenog za ove tri godine. Bit će prilike da ozbiljnije pišemo i o tome u danima koji su pred nama. U međuvremenu na društvenim mrežama pojavila se jedna interesantna incijativa rukovođena pjesmom Ede Maajke “Jesmol’ sami” i refrenom … “Nek nam vrate Elvisa, Haseta, Brus Lija, a evo im silikoni, atomska i CIA …”. Inicijativa se odnosi na bivšeg načelnika općine Visoko Muniba Alibegovića i naslovljena je sa “Nek nam vrate Muniba…”

Uistinu bi bilo interesantno kada bi se Munib Alibegović koji je suvereno vladao Općinom u dva mandata, dakle punih osam godina, na neki način vratio u politički život i to kao pobjednik na izborima za mjesto načelnika. Bilo bi interesantno posmatrati to pospremanje Općine, izraze lica i dvoličnost onih koje je “pripazio” u svojim mandatima, a koji nisu bili spremni dati po 5KM da mu se kupi zajednički poklon kad je odlazio. Bilo bi još interesantnije upratiti sve te revizije, Odluke i regularnosti trezorskog poslovanja. Transparentnost javnih nabavki, zapošljavanje u Javnom sektoru. Svakako da bi i regulacioni plan došao pod lupu i sva ta bespravna gradnja. Podsjećamo Munib Alibegović je rušio urbanističke planove i urbicide lokalnih feudalaca zbog jedne stepenice, nasuprot današnjoj “divlji zapad” metodi.

Munib Alibegović je danas uposlenik Centrotransa, nakon dvogodišnjeg mandata načelnika i rekorda u dobijenim glasovima na jednim izborima sa preko 9.000 dobijenih glasova, isključen je iz OO SDA. Kao nezavisni kandidat 2012.godine nije uspio doći do trećeg uzastopnog mandata, nakon čega je uživao u privilegiji koju daje država zvanoj “bijeli hljeb” koju su koristili i prije njega kao što će i ovi poslije njega. Danas je “Munja Soprano”, kako ga nazva jedan naš kolumnista, politički neaktivan i čeka poštenije ljude u OO SDA da isprave učinjenu mu nepravdu isključenjem iz stranke.

Proudly powered by WordPress