Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Udruženje Damar omladine: “Možemo mi tako do sudnjeg dana”

Udruženje “Damar omladine” Vas poziva na predstavu pod nazivom “Možemo mi tako do sunjeg dana”, u sklopu projekta “Umjetnost kroz inkluziju”, u izvedbi mladih glumica iz Banja Luke koja će se održati u petak, 11.09.2015. godine, u Gradskom kinu u Visokom sa početkom u 19:00h.

Optimistička farsa o predstavi…Uprkos okruženju u kojem žive njeni junaci i uprkos situaciji koja boli i upozorava, predstava Možemo mi tako.. preovladava igrom i fascinira radošću življenja. Infantilna glumačka igra dvije mlade glumice donosi nam likove uokvirene u dva tipska obrasca: jednog koji progoni i drugog koji biva progonjen.

Adaptacija teksta i dramatizacija: Branislav Ilić (po B. Pekiću) Režija: Novica Bogdanović, saradnik na scenskom pokretu Matilda Tudori, saradnik na scenografiji: Nikola Pejaković.

Igraju: Stari- Aleksandra Kecman, Novi- Branka Trbić

Radujemo se Vašem dolasku.

Ulaz Slobodan!

„Umjetnost kroz inkluziju“ je projekat koji je podržan u sklopu UNDP-ovog projekta „Jačanje lokalne demokratije/demokracije IV – LOD IV“ kojeg finansira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Proudly powered by WordPress