Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Kakanjski košarkaši bolji od kolega iz ekipe KK Student

Košarkaši Kaknja pošteno su se namučili dok su došli do druge pobjede (79:71). Gosti, ekipa Studenta, bolje je otvorila utakmicu i imala vodstvo do šeste minute kada je Boljkovac trojkom izjednačio (11:11), a odmah zatim Merdanović sa dva poena donio preokret.

Ipak, gosti trojkom Dejana Markovića 13 sekundi prije kraja prve dionice ponovo stižu do vodstva. Drugu četvrtinu otvara Ramo Rizvić sa 3 poena (2+1) i daje do znanja da se Student neće lako predati. Uslijedio je period veoma loše i neučinkovite igre košarkaša Kaknja koji punih pet minuta nisu postigli koš! Proradili su Pavle Boljkovac i Muflizović i serijom 6:0 Kakanj uspijeva uspostaviti rezultatsku ravnotežu. Čak je u 17. minuti tricom Muflizovića stigao do vodstva (36:35), ali su gosti uzvratili trojkom Rame Rizvića i na odmor otišli sa +6 poena.

U trećoj četvrtini igrači Kaknja uspijevaju anulirati prednost gostiju i preći u vodstvo.Trojkom Maksimovića u 29. minuti imali su +5 poena i u zadnju dionicu ušli s minimalnom prednošću. Borbena ekipa Studenta nije se predavala i rezultatska neizvjesnost trajala je sve do posljednje minute. Iako su poraženi s jedinim poenom više od starijeg mostarskom prvoligaša, ekipe Zrinjskog, utisak je da Student ima kvalitetniji sastav i njihov snažan otpor ne treba čuditi.

Trener Josip Pandža još u najavi utakmice skrenuo je pozornost na kvalitetu Rizvića, Naletilića, Čamdžića i internacionalca Ismeta Sejfića, koji su nosioci igre Studenta.

– Dobili smo utakmicu najviše zahvaljujući odličnoj igri u odbrani u trećoj četvrtini i velikoj podršci publike. Odigrali smo loše prvo poluvrijeme i to nam se ne smije dešavati. Pobjedi se ne treba gledati u zube, ali za bilo kakav ozbiljniji rezultat morat ćemo dizati kvalitet igre. Naš tim je dosta mlad i greške su očekivane i moramo imati više strpljenja i nadati se da ćemo iz kola u kolo igrački rasti i napredovati, istakao je trener košarkaša Kakanj Josip Pandža.

Proudly powered by WordPress