Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Prva liga FBiH Orašje – Bosna 0:2 (0:1)

KRAJ – Bosna je slavila u Orašju rezultatom 2:0 i stigla do druge gostujuće pobjede u ovoj sezoni.

90'+1 – Domaća ekipa pogubila sve konce, grubi startovi na igrače Bosne rezultirali još jednim crvenim kartonom za domaće.

90’ – Igra se posljednji minut regularnog dijela utakmice. Bosna nakon prvog kola nadomak druge gostujuće pobjede.

85’ – Nakon što je svim silama pokušao pomoći domaćoj ekipi, glavni sudija u ovim trenucima isključuje iz igre i jednog igrača Orašja, tako da su snage na terenu ponovo izjednačene.

80’ – Desetak minuta prije kraja utakmice Bosna i dalje drži prednost u Orašju, a domaći jalovim napadima pokušavaju doći do gola.

77’ – GOOOOOOOOOOOL Bosna u Orašju vodi 2:0, a strijelac je Tahiri. Iako je sudija isključio Čomagu i svim silama pokušavao pomoći domaćoj ekipi, Bosna iz kontre i sa čovjekom manje dolazi do drugog gola na utakmici.

75’ – Bosna se još uvijek uspješno brani u Orašju, a protiv sebe ima domaću ekipu i glavnog sudiju ove utakmice, koji svira apsolutno svaki kontakt za domaću ekipu.

63’ – Sudija nastavlja sa onim što je započeo još u prvom dijelu utakmice. U ovim trenucima crveni karton za Čomagu.

62’ – Bosna ponovo prijeti iz kontra napada. U prilici je bio strijelac gola za Bosnu Čiva, međutim njegov šut odlazi pored gola.

58’ – Igra se trenutno na polovini ekipe Bosne, međutim domaća ekipa ne dolazi do prilike za pogodak, iako ima nesebičnu pomoć glavnog sudije ovog meča. U ovim trenucima Hodžić zaradio žuti karton zbog navodnog zadržavanja lopte.

47’ – Počelo drugo poluvrijeme u Orašju, gdje Bosna, iako bez nekoliko standardnih igrača, od 27. minute vodi pogotkom Čive.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA Nakon prvih 45 minuta u Orašju Bosna vodi rezultatom 1:0. Strijelac je bio, nakon sjajne akcije, Čiva. Interesantan podatak iz ove sezone je da je Bosna u gostima samo jednom povela, i to u susretu protiv Čapljine koji je riješila u svoju korist, dok je u ostalih pet susreta koje je izgubila, stizala prednost domaćih.

43’ – Dok domaća ekipa pokušava stvoriti šansu, Bosna preko Hodžića imala stopostotnu priliku iz kontra napada, međutim ova prilika nije iskorištena i u Orašju ostaje 1:0 za Bosnu.

40’ – U Orašju Bosna i dalje vodi rezultatom 1:0. Domaći preuzeli inicijativu i napadaju, međutim odbrana Bosne za sada ne dopušta domaćoj ekipi da dođe do prilike za gol.

27’ – GOOOOOOOL Bosna od ovog trenutka vodi u Orašju, a strijelac je Čiva. Bila je to odlična akcije veznog reda Bosne, koju je pogotkom završio Čiva.

25’ – U Orašju i dalje bez golova, kao i na većini ostalih terena Prve lige. U dva susreta za sada vode domaće ekipe, Budućnost – Metalleghe 1:0 i Čapljina – Goražde 1:0.

17’ – Osim prilike nakon kornera u desetoj minuti, za sada se igra na sredini terena bez velikih uzbuđenja i prilika.

10’ – U desetoj minuti prvo uzbuđenje na utakmici, domaći imali priliku nakon kornera, međutim Bekan odbranio ovaj šut.

1’ – U ovim trenucima počeo je susret u Orašju, a Bosna nastupa u sljedećem sastavu: Bekan, Frljak, Krajišnik, Tahiri, Karavelić, Daniel, Selimović, Hodžić, Čiva, Handžić i Čomaga.

Nogometaši Bosne danas će nastupiti oslabljeni u Orašju, jer zbog žutih kartona i povreda nesdostaje nekoliko prvotimaca. U ovim trenucima na stadionu Goal u Orašju prisutno je nekih stotinjak gledalaca, a uslovi za igru su idealni.

Od 14:30 sati nogometaše Bosne očekuje sigurno najteže gostovanje u dosadašnjem dijelu Prve lige FBiH, kod ekipe koja zauzima prvu poziciju i ima najozbiljnije namjere naredne godine igrati u najvišem nogometnom rangu BiH. Bosna će snage odmjeriti sa ekipom Orašja uz direktan tekstualni prijenos na našem portalu Visoko.co.ba. Podsjećamo, Bosna je u prvom kolu ostvarila jedinu gostujuću pobjedu, a nakon toga uslijedilo je pet poraza, ali svih pet uz minimalnu razliku.

Proudly powered by WordPress