Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Zbog bojkota grupe igrača KK “Visoko” poražen od KK “Mostar” rezultatom 75:104?

Danas je, pod odbručima Kulturno-sportskog centra “Mladost” Visoko, odigrana utakmica 2. kola košarkaške A2 lige – grupa jug, u okviru koje su se susrele ekipe KK “Visoko” Visoko i KK “Mostar” Mostar.

Ova utakmica za domaću ekipu KK “Visoko” bila je prva utakmica ove sezone, nakon što su prošlog vikenda pauzirali prvo kolo, zbog malog broja ekipa koje se takmiče u okviru ove lige. Visočani su ugostili preporođenu i povratničku ekipu KK “Mostar” te su i posvjedočili njihovoj dobroj igri, iako su u prvom kolu igrači Mostara izgubili u Konjicu.

Na samom početku utakmice vidjelo se da Visočani teško pariraju gostujućim igračima i da igraju veoma konfuznu igru, koja ne daje nikakav konkretan rezultat. Gosti su već na početku stvorili veoma veliku prednost i na kraju prve četvrtine su imali prednost od čak 19 razlike, pri rezultatu 7:24. U drugoj četvrtini nadmoć gostujuće ekipe je nastavljena, te se na odmor otišlo ponovo sa prednošću u njihovu korist. Sam podatak da su Visočani već nakon prvog poluvremena imali čak 18 izgubljenih lopti odličan je pokazatelj loše i bezidejne igre domaće ekipe.

U nastavku utakmice nastavljena je ista, bezidejna igra domaćih, koja je itekako išla u korist gostiju iz Mostara, te su oni utakmicu mirno priveli kraju konstantnom prednošću u svojim rukama.

Konačni rezultat glasio je 75:104 u korist gostiju iz Mostara, te je ovo pokazatelj teške situacije u visočkom košarkaškom kolektivu, koji danas nije ponudio ništa dobro.

Ipak, kako smo prije utakmice, ali i u toku same utakmice, saznali od izvora bliskih Košarkaškom klubu “Visoko” ovakva loša igra visočkih košarkaša rezultat je teške finansijske situacije u ovom klubu. Kako su nam kazali naši izvori riječ je o pobuni određene grupe igrača, koji bojkotuju kako igru, tako i zadatke trenera i stručnog štaba, te su zbog toga Visočani danas upisali težak poraz, od čak 29 razlike.

Odgovore o ovoj situaciji u klubu potražit ćemo od zvaničnih izvora, tačnije od stručnog štaba kluba, stoga ne propustite da u narednim danima pratite vaš portal Visoko.co.ba, kako biste saznali više o budućnosti ovog kolektiva.

U narednom kolu KK “Visoko” gostovat će u Travniku, kod zaista nezgodne i ove sezone veoma dobre ekipe KK “Travnik”, koja je dovela nekoliko dobrih pojačanja u svoje redove, te će, ukoliko su navodi o bojkotu tačni, stručni štab imati veliki problem na ovom gostovanju.

Proudly powered by WordPress