Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

FOTO: Belmin Vila briljira u ekipi Dukla Banska Bystrica

Čini se da je Visočanin Belmin Vila, nekadašnji napadač Željezničara i Hajduka, napokon pronašao pravu formu i pravi klub, a kao rezultat toga su stigle i odlične partije i golovi.

belmin_vila_dukla

Naime, Vila je odnedavno član ekipe Dukla iz Banske Bystrice, ekipa koja je prošle godine ispala iz Prve slovačke lige i trenutno se takmiči u Drugoj ligi zapad. Do dolaska Vile ovoj ekipi nije dobro išlo ni u drugoj ligi, pa su bili na samom začelju tabele, međutim dolaskom mladog bh.napadača i njegovim odličnim igrama i golovima, i situacija u klubu, među navijačima, kao i na tabeli se popravila, tako da se ekipa iz Banske Bystrice pomjerila sa posljednjeg mjesta na tabeli.

belmin_vila_dukla2

Belmin je protekla dva kola bio strijelac, kao i igrač utakmice, a posebno bitan je bio njegov posljednji gol u domaćem susretu protiv Seneca, kojim su slavili 1:0. Ukoliko nastavi sa ovakvim igrama, Vila bi ponovo mogao promijeniti sredinu, te se preseliti u Prvu slovačku Corgon ligu ili u češku Prvu ligu, gdje odlaze igrači iz Slovačke.

Proudly powered by WordPress