Arhiva članaka objavljenih na Visoko.co.ba

Pariz: Dvije osobe ubijene, sedam uhapšenih

Akcija je završena, javljaju francuski mediji pozivajući se na glasnogovornika francuske vlade. Ministar unutrašnjih poslova Francuske, Bernard Cazeneuve, potvrdio je ranije navode o dvije ubijene osobe. Ubijeni su u stanu. Žena koja se raznijela i muškarac koji je ubijen bombom. Sedam osoba je uhapšeno, tri u stanu, dvojica vani. I to izdavač stana i njegov prijatelj. Cazeneuve je potvrdio i da su obavještajne službe prijavile da bi se belgijski džihadista Abdelhamid Abaaoud mogao nalaziti u Parizu.

Policija je potvrdila da u akciji uginuo sedmogodišnji policijski belgijski ovčar Diesel.
Policija je oko 4.30 sati ujutro pokrenula veliku raciju u Saint Denisu. Vjeruje se da se nekoliko osoba zabarikadiralo u stan nakon što je policija upala u zgradu u potrazi za napadačima i njihovim pomagačima. Za sada se ne zna identitet poginulih, javile su svjetske agencije i dodale da je meta policijske operacije bio jedan od organizatora napada u Parizu, belgijski džihadista Abdelhamid Abaaoud, za kojeg se vjeruje da se nalazi u opkoljenom stanu.

Na mjesto događaja su upućeni vojnici.

Sigurnosna operacija u Saint Denisu “se bliži kraju”, izjavila je na francuskom radiju francuska ministrica pravosuđa Christiane Taubira, prenosi CNN.

Proudly powered by WordPress